Bekeken films november 2013

Bekeken films november 2013

We zijn bijna beland bij het einde van november. Ik heb deze maand niet enorm veel films bekeken. Dit komt omdat we op school zijn aangekomen bij een volgende periode, met nieuwe vakken en het bijbehorende huiswerk (wat we deze periode wél hebben).
Toch wil ik graag de films die ik wél heb gezien met jullie delen.

The Internship (2013)

“Billy en Nick zijn twee verkopers van wie de loopbaan gekelderd is door de digitale wereld. In een poging te bewijzen dat ze nog mee kunnen met hun tijd weten ze zich aan te melden voor een felbegeerde stage bij Google, samen met een bataljon briljante studenten. Maar het verkrijgen van toegang tot deze utopie is slechts het begin. Nu moeten ze de strijd aangaan met de grootste genieën van de wereld.” – Moviemeter

Ik vond het een erg leuke film. Vince Vaughn en Owen Wilson zijn gewoon een sterk duo en hebben samen in meer films gespeeld (Wedding Crashers, Dodgeball: A True Underdog Story, en meer). Hoewel het ook echt zo’n cheesy film is, met veel voorspelbare verhaallijnen erin, vond ik dat niet storend. Het is gewoon een leuke, luchtige film.

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)
Het tweede deel van de Percy Jackson-reeks.
“Percy en zijn vrienden Grover, Annabeth en Tyson, moeten het Gulden Vlies terug zien te halen van het eiland van de cyclopen. Ze moeten hierin slagen voor het eind van de zomer anders zal het Half-Blood kamp vernietigd worden. Maar eerst ontdekt Percy een verbluffend geheim over zijn familie. Een geheim waardoor hij twijfelt of het een eer of gewoon een wrede grap is om Poseidons zoon te zijn.” – Moviemeter

De eerste film vond ik al heel leuk en was daarom wel benieuwd naar het 2e deel. Ook bij deze film: af en toe voorspelbare cheesy dingen. Ik vond de film spannend, grappig en leuk om naar te kijken. Als had ik hem spannender verwacht uitgaande van de trailer. Dat was dus iets minder. Ik ben benieuwd of ze alle boeken willen gaan verfilmen? Misschien moet ik ook maar eens de boeken lezen? Oh, wat ik ook heel leuk vind, is dat ze dingen uit de oudheid gebruiken. Ik ben best wel geïnteresseerd in geschiedenis en heb wat dingen uit de film zitten Google’en, en het klopt ook nog gewoon, superleuk!

Yes Man (2008)
“Als Carl Allen (Jim Carrey) de zoveelste aanvaring met anderen en ook met zichzelf heeft gehad, besluit hij dat het zo niet langer kan. Hij schrijft zich in voor een soort cursus die van een principe uitgaat: zeg overal ‘Ja’ op. Aanvankelijk bevalt dit Carl goed, maar als het langer gaat duren ziet hij in dat een instemmend antwoord op alle vragen ook minder leuke kanten heeft.” – Moviemeter

Je moet wel van Jim Carrey houden. Persoonlijk vind ik hem wel oké (in tegenstelling tot Will Ferrel, wie ik totaal niet uit kan staan).
De trailer heeft me er toe aangezet de film te gaan kijken. Het is gewoon een grappige (romantische?) komedie. Een film om te kijken op een feestje of als je geen zin hebt in een film waar je veel bij na moet denken (denk aan Inception bijvoorbeeld)

The Smurfs 2 (2013)
“In dit vervolg creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurf-achtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de Smurfen hoopt te kunnen benutten. Maar als hij er achter komt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil en alleen een geheime spreuk die Smurfin weet de wezens kan veranderen in echte smurfen, kidnapt Gargamel Smurfin. Hij brengt haar naar Parijs waar hij door miljoenen wordt aanbeden als ’s werelds grootste tovenaar. Het is nu aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Smurffatje om terug te keren naar de echte wereld, zich te herenigen met Patrick en Grace Winslow, en Smurfin te redden.” – Moviemeter

Je leest het goed ja, de Smurfen! Ik heb deel 1 ook gezien, en ik als filmfanaat en ik met mijn neurose dat ik de vervolgen PER SE moet kijken, waagde ik me eraan. Hoewel ik me mateloos heb lopen ergeren aan Gargamel (acteerprestaties), vond ik het toch wel een leuke film. Alhoewel ik het eerste deel toch wel beter vond. Het is natuurlijk (in de eerste instantie) ook wel een kinderfilm..
Ik heb vernomen dat er in 2015 een deel 3 komt. (Ik heb beide delen in het Engels gekeken, dat vind ik namelijk net iets leuker).

Hawking (2004)
“De jonge Stephen Hawking is een intelligente en ambitieuze student aan de universiteit van Cambridge. Tijdens deze periode wordt er een neurale ziekte bij hem geconstateerd, waardoor hij zeer moeilijk zal kunnen functioneren en bovendien nog maar twee jaar te leven heeft. Tegen alle verwachtingen in weet hij echter een glansrijke carrière met wereldwijd succes te bewerkstelligen, waaronder de uitgave van zijn boek ‘A Brief History of Time’.” – Moviemeter

Ik kende Stephen Hawking niet zo goed. Ik had wel eens wat over hem gelezen en foto’s gezien, maar wist zijn verhaal niet. Ik zat te scrollen in Benedict Cumberbatch’s IMDB-profiel en zag deze film er tussen staan. Dat maakte me nieuwsgierig. Ik vind Benedict’s acteerwerk zó ontzettend knap in deze film (en dat zeg ik niet omdat ik zo’n fan ben). Hoe hij die ziekte uitbeeld en alles. Het moeilijk lopen, de handen die niet meewerken, het vallen en weer opstaan. Ik vond het oprecht een hele mooie film. Desondanks ik totaal niks af weet van natuurkunde en sterrenkunde, en ik ook geen ondertiteling bij de film had, heb ik toch genoten. Hele sterke film! Well done! Misschien wel een leuk feitje: Benedict heeft Stephen Hawking 2x persoonlijk ontmoet omdat hij zich zo goed mogelijk wilde inleven in de rol.
Ik kon er geen trailer van vinden, maar ik zag net dat de gehele film op YouTube te bekijken is.

Er is namelijk dit jaar (2013) nog een film gemaakt over Hawking, maar dat is weer een totaal ander iets dan die uit 2004. (Benedict komt in de trailer voor de nieuwe film voor :D)

Edit: ik zie net dat ook de nieuwe film volledig op YouTube te bekijken is!

Dat waren ze alweer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s