Mijn doelen voor 2014

Ook ik heb een paar doelen opgezet voor het komende jaar die ik graag wil behalen, of zo dicht mogelijk in de buurt wil komen. Kijk je mee?

80 films kijken
Ik ben ontzettend gek op films (en series), zoals jullie misschien al wel gemerkt hebben.
Ik ben benieuwd of ik aan het eind van het jaar er 80 heb kunnen kijken! Natuurlijk laat ik aan het eind van elke maand in een blogpost zien welke films ik heb gekeken. Ik heb uitgerekend dat als ik per maand ongeveer 6+ films kijk, dat ik er dan zou moeten komen. Dit is haalbaar lijkt me. Dat is iets minder dan elke week 2 films. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken! De teller staat nu op 79 trouwens, ik heb op nieuwjaarsdag de film “I am Sam” gekeken.

Meer lezen
Ik hou heel erg van lezen, maar ik doe het eigenlijk te weinig. Ik maak er amper tijd voor. Dit door alle sociale media, tv etc. Ik ben al een eeuwigheid bezig in Harry Potter en de Halfbloed Prins (ik was begonnen met de boeken (alweer) opnieuw te lezen). Ik heb boeken zat in mijn kast die ik nog niet gelezen heb. Zonde eigenlijk. Ook zijn er een hoop boeken die ik nog wil lezen..
Zoals The Hunger Games-serie, boeken over Sherlock Holmes en de Percy Jackson boeken. Alleen moet ik daarvoor naar de bieb en daar ben ik vaak te lui voor. Oeps. Shame on me.

Een aantal nieuwe series kijken/uitproberen/ontdekken
Ik volg een hoop series. Sommigen zeggen té veel. Maar dat vind ik niet. Ik moet iets te kijken hebben als ik me verveel en ik hou van variatie. Ik wil graag een serie voor elke mood (of zo).
Ik heb het afgelopen jaar een paar nieuwe series “ontdekt” die mij eerst niet zo aanspraken of boeiden. Dat wil ik dit jaar weer gaan proberen. En natuurlijk zal er wel eens een serie tussen zitten die toch niks voor mij blijkt te zijn, dat is afgelopen jaar ook 2 keer gebeurd. Ik zet hier geen nummer aan vast, want dat kan verschillen.

Meer fietsen/bewegen
Ik doe niet aan sport. De enige sport die ik kreeg was van en naar het station fietsen elke dag. Ongeveer een halfuur in totaal. En het lopen van en naar naar school (ongeveer 20 min in totaal). Maar sinds dit jaar pak ik tegenwoordig elke dag de bus naar het station. Mede door het gratis OV. Veel makkelijker, sneller en je wordt er niet moe van. Luiheid dus. Ik. Moet. Meer. Bewegen.

Een Memory Jar bijhouden
Ik ben dit meerdere malen op internet tegengekomen. Een Memory Jar. Op Pinterest, blogs en Youtube. Ik wil dat dit jaar ook bij gaan houden. Dit is een (meestal) een glazen pot waar je leuke herinneringen in doet van dat jaar. Deze kun je dan aan het eind van het jaar weer lezen en alles een beetje weer opnieuw beleven. Huidige aantal kaartjes in mijn memory jar: 1.

Dit was van 4 januari, toen ik met mijn zus naar de cabaretier Javier Guzman ging, voor de derde keer (elk jaar een keer).  Elke show waar wij heen gaan samen, wachten we in de foyer op de artiesten en proberen te een handtekening en een foto te scoren en een praatje te maken. Het was nu zelfs zo erg dat Javier ons begon te herkennen! Oh Em Gee. Dat was awesome. Ook deze keer weer een handtekening en een foto gekregen van hem. Te gek!

Mijn propedeuse halen
Niet geheel onbelangrijk. Ik zit in het eerste jaar van Pedagogiek (zie de pagina Over Mij) en zou het geweldig vinden als ik mijn propedeuse haal dit jaar. Niet dat ik er iets mee wil gaan doen, maar het is toch wel fijn om die op zak te hebben!

Meer dvd’s kopen
Dit klinkt misschien een heel raar doel, maar ik wil een dvd-collectie op gaan bouwen. Ik bezit op het moment zo’n 10 dvd’s. Dat is niet echt veel. En dat terwijl ik zoveel films kijk. Ik wil de dvd’s hebben van de films die ik echt het kijken waard vond en ook nog een keer zou kijken. Ik heb de afgelopen 2 maanden 4 nieuwe dvd’s aangeschaft (met korting). Op deze manier wil ik mijn dvd-collectie uit gaan breiden.

26 recepten maken
Ik noemde het al in de aankondiging gisterenmiddag. De recepten komen eraan. Ik zou graag 26 recepten maken dit jaar. En dit wil ik bij gaan houden. Ik mag er 1/2 van mezelf naast zitten (24 recepten minimaal). Ik denk dat dit wel moet lukken!

Dit waren de doelen tot zover. Wie weet komen er nog wel meer in me op.

Bedankt voor het lezen!

Alle afbeeldingen van weheartit.com
Advertenties

4 gedachtes over “Mijn doelen voor 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s