Bekeken films januari 2014

bekeken films januari 2014
Zoals ik al in
dit artikel vermeldde, wil ik dit jaar minimaal 80 films kijken, en door dat te halen, moet ik elke maand ongeveer 6/7 films kijken.  En ik moet zeggen, een goed begin is het zeker. Ik heb deze maand 7 films bekeken! Ik ga vanaf nu af aan ook noteren welke film ik wanneer kijk.

I am Sam (2001) – nieuwjaarsdag
Ik kwam deze film tegen bij de blokker voor 3 euro. Ik las het verhaal en het sprak me meteen aan. Het leek me een mooi en ontroerend verhaal. En dat was het ook. Ik huil niet zo gauw bij films en/of series, maar bij deze film moest ik toch wel een aantal keertje slikken. Er zijn geen tranen gevloeid, ik heb ze maar net binnen weten te houden. Wat een geweldig mooi en lief verhaal. Dit slaat ook een beetje op mijn werkveld later, dus vandaar dat het me aansprak denk ik. Echt een aanrader!!

Love Actually (2003) – 12 januari
Ah Love Actually. Ik denk dat dit toch wel mijn meest favoriete britse feelgoodmovie voor de feestdagen is en blijft. Hoewel ik hem op 12 januari heb gekeken, was ik nog helemaal in de Kerstsferen. Damn, er zitten zoveel goede acteurs in, niet normaal gewoon! Het is te vergelijken met de Amerikaanse films als Valentine’s Day en New Years Eve (waar ook enorm veel bekende acteurs samen spelen), maar die kunnen naar mijn mening niet tippen aan deze. Heerlijke film! Ik kan ‘m oneindig vaak kijken! Ik bedacht me ineens dat deze film al 10/11 jaar oud is! Whut. De tijd vliegt!

Sherlock Holmes (2009) – 14 januari
Sherlock. Oh Sherlock, I love you. Nadat de serie Sherlock was afgelopen, herinnerde ik me opeens dat er ook films waren over de oh zo beroemde detective. Natuurlijk had ik deze al gezien, maar ze waren een beetje in de vergetelheid getrokken. Het was even wennen om over te schakelen van een moderne Sherlock met mobieltjes, twitter en blogs naar een Sherlock in ouderwetse setting. En niet te vergeten andere acteurs. Van Benedict Cumberbatch naar Iron Man’s Robert Downey Jr. Ondanks de omschakeling
blijf ik deze film ontzettend spannend en leuk vinden.

Sherlock Holmes A Game of Shadows (2011) – 14 januari
Omdat ik nog niet genoeg kreeg van Sherlock, keek ik de 2e film er ook maar gelijk achteraan. Deze heb ik in de bioscoop gezien toen ie net uit was. Wat ik leuk vind aan deze films is dat ik dingen herken uit de serie. Ik zie de vergelijking en de “hints” naar de boeken toe. (ik ken de verhalen roughly, ik moet de boeken nog lezen..) The Reichenbach Fall, Irene Adler, Moriarty. Ook deze film is spannend en grappig. Vooral de trein scène blijf ik hilarisch vinden!

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) – 18 januari
Op 18 januari ben ik naar de bioscoop in Nijmegen geweest (lang verhaal.. vraag me niet wat ik -als brabo- daar doe). Alle films waren zo goed als uitverkocht op deze na. Ik had de trailer al een keer gezien en het leek me niet eens zo’n slechte film. En dat was het ook niet. Wel een typisch Amerikaanse film. Ook was het een snelle film. Snel gepraat, snelle verhaallijn, snelle auto’s. Veel snelle dingen dus. Desalniettemin een goede actie film.

Love Happens (2009) – 20 januari
Ik ging deze film kijken en halverwege bedacht ik me dat ik deze al een keer gezien had, maar dan alleen de 2e helft. Een keer op tv ofzo. Het is een feelgood movie, niet echt spectaculair. Ik ben ook niet zo’n superfan van Aaron Ecklehart (buiten Batman dan) en ik vond het vreemd om hem in een romantische komedie te zien. Ik had een gevoel alsof hij daar niet thuishoorde of zo. Ik weet het niet zo. Wat ik wél heel leuk vind is dat Jennifer Anniston erin speelt. Ah, ik hou van haar. Hoewel ze bijna altijd dezelfde rollen speelt, stoort dat me niet. Zij is echt mijn girlcrush. Leuke film, maar niet superinteressant.

The Hunger Games: Catching Fire (2013) – 24 januari
Oh. My. God. Wat een goede film. Na de eerste film was ik niet zo enthousiast en behoorlijk sceptisch. “Waarom vind iedereen dit zo geweldig?” Well, they got me too now, I guess. Het blijft een vreselijk ziek en misselijkmakend verhaal. Echt eng, maar het zit ongelooflijk goed in elkaar. Ik heb de boeken (nog) niet gelezen. Ik heb het idee dat ik daardoor wel veel (achtergrond)informatie mis. Dat is hetzelfde met Harry Potter, I guess. Desalniettemin, geniaal gedaan. Ik kan niet wachten tot het laatste deel. Wat helaas (zoals bijna alle laatste delen van dit soort films) in tweeën wordt gesplitst. Dus: nog 2 films te gaan.

Dit waren ze alweer. Ik vind het best veel. 7 films! Kijken of ik dit tempo vol kan houden en mijn doel waar kan maken!
Fijne dag!
x

Originele afbeelding filmrol van magazine.petlifemagazine.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s