Recept: quesadilla’s en guacamole

Het is weer tijd voor een recept! Ik zag de laatste tijd vaak het Mexicaanse gerecht quesadillas voorbij komen op verschillende blogs. Nu zijn er ongelooflijk veel varianten op (net als op de guacamole). Het leek mij lekker en leuk om dit eens een keer te proberen! Wij eten vrij vaak gewoon wraps, maar dit is toch net ietsje anders dan dat. Hier komt het recept (dit is voor 4 quesadilla’s)! Je kunt naar smaak nog meer toevoegen (bijvoorbeeld pepertjes, mais of bonen).

Helaas heb ik geen foto’s deze keer, ik ben ze vergeten te maken :/

Benodigdheden quesadilla’s
8 tortilla’s/ wraps
2 kipfilets
0,5 zakje taco-kruiden
1 paprika
1 ui
1 tomaat
2/3 teentjes knoflook (naar smaak)
1,5 zakje geraspte kaas
olie
koekenpan

Benodigdheden guacamole (ongeveer 4 porties)
2 avocado’s
citroensap (uit flesje of van een citroen zelf)
1 tomaat
peper
mespuntje knoflookpoeder
nootmuskaat
eventueel zout

Bereiding quesadilla’s
Maak de kip vrij van vet en adertjes. Snij de kip in grote stukken. Strooi de helft van de inhoud van het zakje taco-kruiden over de kip. Zorg dat alle stukken goed bedekt zijn. Doe wat olie in een pan (dit is de enige pan die je nodig hebt voor dit recept, zorg dat hij groot genoeg is voor de tortilla’s (die moeten erin passen)) en braad de kip.

Snij ondertussen de groenten (in kleine stukjes) en doe dit bij elkaar (bijvoorbeeld in een bak). Als de kip gaar is, haal je die uit de pan en laat die afkoelen op je snijplank. Doe de groenten in dezelfde pan en laat deze gaar worden (totdat de ui glazig is).

Ondertussen kun je bijvoorbeeld al beginnen met de guacamole (ik doe dit als van tevoren en zet deze in de koelkast).

Als de kip is afgekoeld, snij deze dan in hele kleine stukjes. De quesadilla moet namelijk zo plat mogelijk zijn, zodat het omdraaien straks makkelijker wordt.

Zet alles bij de hand als je aan de slag gaat met de quesadilla’s. Het gaat heel snel en het is makkelijk als je alles zo kan pakken.
Doe wat olie in de pan en leg er een tortilla in. Strooi er kaas over (laat ongeveer een randje van 1 cm over, anders valt het eruit tijdens het omdraaien straks). Leg de groenten erop en daar bovenop de kip. Strooi er nog een laag kaas overeen. Nu gaat de 2e tortilla er bovenop. Duw dit goed aan. Hou het goed in de gaten. Zodra de bovenste laag kaas een beetje gesmolten is, kun je hem omdraaien (je kunt eventueel de bovenste tortilla nog insmeren met wat olie). De quesadilla is klaar als de onderste tortilla beetje hard aanvoelt. Snij hem in stukjes (meeste mensen doen 8 stukken) en doe in het midden een lepel guacamole. En klaar is ie!

Bereiding guacamole
Snij de avocado’s, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een schaaltje. Doe de peper, nootmuskaat, knoflookpoeder en citroensap over de avocado’s en prak deze fijn en meng alles.
Snij de tomaat heel fijn en doe deze erbij. Meng alles goed. En klaar!

Smakelijk eten!

Bron quesadilla’s, Bron guacamole

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s