Recept: Spaghetti

Vandaag weer een recept. Dit keer iets heel makkelijks: spaghetti. Zoals je misschien wel weet had ik het doel om 26 keer te koken dit jaar. Ik had met mezelf afgesproken dat het niet per se allemaal nieuwe recepten hoefde te zijn, dit mochten ook gerechten zijn die ik al kon maken. Deze wilde ik allemaal delen hier op mijn blog. Vandaar vandaag een makkelijk recept, iets wat bijna iedereen al kan maken. Natuurlijk kun je nog meer groente toevoegen. Dit is echt een basis.

± 30 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:
500 gram rundergehakt
1 ui
1 paprika
± 400 gram spaghetti (3/4 deel van het doosje/zakje ongeveer)
± 500 gram pastasaus

Voorbereiding:
Snij de ui en paprika in stukjes. Zet ondertussen alvast een grote pan met water op hoog vuur voor de spaghetti (met deksel op de pan gaat het sneller)

Bereiding:
Als het water opstaat, kun je het gehakt gaan braden. Ik gebruik zelf geen olie tijdens het braden, want er komt vaak al genoeg vocht/vet uit het gehakt zelf. Als al het gehakt van een roze naar grijs is gekleurd, kun je de groente erbij doen. Als het water kookt, kun je de spaghetti erin doen. Deze laat je (ligt eraan wat er op de verpakking staat) ongeveer 10 minuten koken. Als de ui een beetje glazig is, kun je de saus erbij doen. Deze laat je warm worden op een laag vuur. Af en toe even omscheppen. Als de spaghetti klaar is, kun je hem afgieten in een vergiet. Doe er wat (olijf)olie overheen zodat ie niet aan elkaar plakt. Nu kun je het serveren!

 

wpid-IMG_20140222_175209.jpg

Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s