Oscars 2014 – De uitslag

Van zondag 2 op maandag 3 maart werden in Hollywood voor de 86e keer de Oscars (ook wel Academy Awards)  uitgereikt. Uiteraard heb ik gekeken naar deze ruim 4 uur durende uitreiking. Vandaag zet ik voor jou de  winnaars op een rijtje, gecategoriseerd per film, en vertel ik je wat ik er van vond.

download (2)

12 Years a Slave

Beste film
Beste vrouwelijke bijrol: Lupita Nyong’o
Beste bewerkte scenario

Gravity

Gravity

Beste regie: Alfonso Cuaron
Beste camerawerk
Beste editing
Beste muziek
Beste effecten
Beste geluidsmixage
Beste geluidsediting

dallas-buyer-s-club-poster04
Dallas Buyers Club

Beste acteur: Matthew McConaughey
Beste mannelijke bijrol: Jared Leto
Beste make-up

great_gatsby_ver15_xlg
The Great Gatsby

Beste kostuums
Beste art direction

frozen-1

Frozen

Beste lange animatie
Beste song

overige oscars collage
Overige (maar zeker niet mindere!) Oscars:

Beste actrice: Cate Blanchett, Blue Jasmine
Beste originele scenario: Her
Beste documentaire: 20 Feet from stardom
Beste buitenlandse film: La Grande Bellezza
Beste korte animatie: Mr Hublot
Beste korte film: Helium
Beste korte documentaire: The Lady in Number 6

Facts

  • Gravity won maar liefst 7 Oscars
  • 12 Years  a Slave won er 3, waaronder de klapper van de avond voor Beste Film.
  • Zowel Matthew McConoughey, Lupita Nyong’o als Jared Leto waren voor het eerst genomineerd en wonnen diezelfde avond hun eerste Oscar.
  • Tikje leuker nog: Lupita had vóór 12 Years a Slave nog maar 2 rolletjes gehad. 1 in de film East River (2008) en 1 in een serie genaamd Shuga (ik ken ze beiden niet). Haar eerste echt grote rol heeft haar dus een Oscar opgeleverd!

Mijn mening en beleving

Van alle (grote) films die gewonnen hebben, heb ik er 4 van gezien. Ik vind het jammer dat The Wolf of Wallstreet niks gewonnen heeft, ik had het ze gegund, ik vond het echt een goede film. Ook heb ik een beetje medelijden met Leonardo DiCaprio, wie al 4 keer genomineerd was voor de Oscars en steeds buiten de prijzen valt.

Wat ik jammer vond, was dat Gravity zoveel prijzen won. Natuurlijk is het een goede film, en ze hebben het ongetwijfeld verdiend, maar eerlijk verdeeld is het niet. Helaas is daar niks aan te doen, want het werkt met een stemsysteem.

Ik vond de presentatie verzorgd door Ellen (DeGeneres) ontzettend leuk. Wat hou ik toch van haar! De selfie met de sterren die ze op Twitter plaatste (zie hierboven) is al meer dan 2,2 miljoen geretweet. Ellen brak hiermee Obama’s oude record van 800.000 retweets.

De mooiste speech vond ik van Lupita Nyong’o. Ze was gechoqueerd, geëmotioneerd, oprecht en natuurlijk hartstikke blij. Ik vind dat ze het dubbel en dwars verdient heeft. Sowieso vind ik dat 12 Years a Slave de Oscar voor Beste Film verdient heeft, het is zo’n mooi verhaal! Een van de beste films van het jaar!

Favoriete momenten van de uitreiking? De selfies, de pizza’s, Benedict Cumberbatch als presenter, Lupita Nyong’o ’s gezicht nadat ze hoorde dat ze gewonnen had en de memoriam van 30 overleden mensen uit de filmindustrie.

Een van de mindere dingen: het duurt ontzettend lang..! De uitreiking alleen al was 4 uur. Daarvoor zat nog de uitzending van On The Red Carpet – waar ze de filmsterren interviewden voor de aanvang van de uitreiking – wat ook een uitzending was van 3 uur. Dus in totaal was de uitzending 7 uur. Wel met korte reclames tussendoor.

Persoonlijk hou ik ontzettend van awardshows, natuurlijk komt dat voort uit mijn ontzettend grote liefde voor films. Alle grote sterren bij elkaar in één theater, geweldig! Ik ken veel sterren bij naam, wat altijd opgemerkt wordt door mijn vrienden en familie (ze vinden het wonderlijk dat ik er zoveel ken). Het is nu eenmaal een hobby en passie van me. Films, awardshows, interviews, series, i ❤ it! That’s my thing. Wat andere mensen misschien hebben met sport, heb ik met films. Ook herken ik heel gauw acteurs als ik ze in een andere film spelen (al is het maar een bijrol). Ik heb iets met gezichten, ze blijven bij mij gewoon zo goed hangen. Heel gek!

Deze week komt er ook nog een artikel met de jurken van de rode loper.
Bedankt voor het lezen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s