Recept: Wraps met shoarma

Vandaag heb ik weer een recept voor jullie. Aangezien ik inspiratieloos was, keek ik eens in een oude Allerhande – het tijdschrift van Albert Heijn – en toen kwam ik dit recept delen. Wij eten best vaak wraps, maar dat ik vaak hetzelfde recept. Ik wilde wel eens wat anders, iets frisser proberen.

Je kunt ieder vlees wel nemen: lamsvlees, varkensvlees, kalkoen of kip. Ik had gekozen voor kipfilet en shoarmakruiden.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

wpid-IMAG0619.jpg

Benodigdheden – 4 personen

  • 1 pak tortillawraps (wij hadden een pak van 6)
  • 2 el olijfolie
  • knoflooksaus
  • 400 g kipfiletshoarma (of kipfilet en shoarmakruiden)
  • 1 zakje (ijsberg)sla
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten

Voorbereiding
Als je net als ik gewoon kipfilet hebt en een zakje shoarmakruiden, zul je eerst de kipfilet in stukjes/reepjes moeten snijden en deze moeten marineren met de kruiden. Ik had de stukjes/reepjes kip in een schaal gedaan en daar de shoarmakruiden met een beetje olijfolie over de kip verdeelt. Dit laat je even 15 minuten intrekken.

Tijdens het intrekken van de kruiden in de kip, kun je alvast de groenten snijden. Snij de komkommer en de tomaat in dunne plakjes. Ikzelf had de plakken van de tomaten nog eens door de helft gedaan, anders vond ik ze te groot. Doe ze in schaaltjes.

Bereiding
Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en braad de kip in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwarm zodra de kip bijna klaar de wraps, zoals staat beschreven op de verpakking. Wat ik meestal doe is: in dit geval 4 wraps in aluminiumfolie even 1-2 minuutjes in de oven. Zo blijven ze langer warm dan wanneer je ze in de magnetron doet.

Zet de pan met kip op tafel, samen met de bakjes met komkommer en tomaat, de zak sla en het flesje knoflooksaus.

Eten
Bij ons aan tafel mocht iedereen gewoon zijn eigen wrap samenstellen. Nu moet mijn vader niks van sla, komkommer en tomaat hebben, dus voor hem had ik gewoon een blikje Mexicaanse groenten opgewarmd.

Doe een eetlepel knoflooksaus op de wrap, smeer het uit en verdeel de sla erover. Leg de plakjes tomaat en komkommer er bovenop. Als laatste doe je er een paar stukjes/reepjes kip op en rol je de tortilla op. En dat is het!

Smakelijk!

Ik ben wederom weer eens vergeten foto’s te maken. :’)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s