Bekeken films maart 2014

Bekeken films maart 2014

De maand april is aangebroken, wat betekent dat het tijd is om te kijken welke films ik de afgelopen maand heb bekeken!
Deze maand stond vooral in het teken van Harry Potter..

Gravity – 1 maart
Toen ik hoorde dat deze film uitkwam en nadat ik de trailer had bekeken, leek het me oprecht een mooie film. Ik ben gek op de ruimte (denk aan foto’s, documentaires en het kijken naar de sterren op een heldere nacht). Hoewel ik van een aantal mensen had gehoord dat ze hem saai vonden, wilde ik hem nog steeds kijken. Ik heb in februari de BAFTA uitreiking gekeken, en deze film won toch een aantal awards (net als bij de Oscars, de film won er maar liefst 7). Ik denk dan altijd bij mezelf: als een film prijzen in de prijzen valt, kan het geen slechte film zijn. En dat was ook zo. Ik vond het echt absoluut geen saaie film. In het begin was het even opstarten, maar daarna was er genoeg spanning. Heel mooi gemaakt ook. Visuele effecten (je ziet ook echt dat het voor 3D is gemaakt) en acteerwerk zijn geweldig.Ik hou van Sandra Bullock. Het verhaal is waargebeurd, en dat maakt het nog veel enger. Helemaal alleen in de ruimte. Bahbah, ik moet er niet aan denken. Ik kende het waargebeurde verhaal niet en wist dus ook niet hoe het zou eindigen. Zeker een aanrader. De film duurt ook niet heel lang: anderhalf uur.

Philomena – 6 maart
Ik heb sinds kort een abonnement op het filmhuis (mijn ouders hadden al een abonnement). Elke maand krijg ik een folder met daarin de films die komende maand worden afgespeeld in de lokale bioscoop. De films draaien één keer in mijn woonplaats en nog 1 keer in 2 andere plaatsen dichtbij. Het zijn voornamelijk wat alternatieve films, vaak ook waargebeurde verhalen of gebaseerd op een boek. Zo ook deze film. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Philomena (de echte was ook aanwezig bij de Oscars). Het is een Britse film en (Dame) Judi Dench speelt samen met Steve Coogan de hoofdrol. Ik vind het verhaal zó ontzettend mooi! Zeker het kijken waard.

Harry Potter 1 – 7 en 8 maart
Ik heb deze film zó vaak gezien, dat ik hem gewoon mee kan praten. Ik ben op het moment bezig in het 7e en laatste boek van de serie. En ik luisterde zoveel de muziek, dat ik gewoon weer zin kreeg in de films. Normaal keek ik vanaf film 4, omdat de eerste 3 kan dromen. Maar dit keer niet. Ik wilde ze achter elkaar kijken, vanaf het begin. Ik denk dat de meeste mensen deze film wel gezien hebben, dus ik ga er niet teveel over uitlaten.

Harry Potter 2 – 9 maart
De dag erna plakte ik gelijk maar de tweede film erachteraan. Gewoon omdat het kan.

Harry Potter 3 – 15 maart
Harry Potter 3 vind ik een van de minst leuke (samen met 5) films van de hele serie. waarschijnlijk omdat ik vind dat er té weinig gebeurd. Lord Voldemort komt er niet in voor, misschien vind ik hem daarom een beetje saai.

Harry Potter 4 – 24 maart
Oh Harry Potter 4, de terugkomst van Lord Voldemort en de TriWizard Tournament. De draken, de dooddoeners, ik hou ervan! En vanaf deze film vertolk Ralph Fiennes de heer van het duister, geweldig!

Ook deze keer heb ik dus weer 6 films gekeken, waardoor ik op schema loop voor mijn doel van 80 films in een jaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s