Recept: Schnitzel possenhofen

Afgelopen vrijdag heb ik weer gekookt! Ik maakte schnitzel met aardappeltjes en groenten, benieuwd wat ik er van gebakken heb (zowel letterlijk als figuurlijk ;))? Lees dan gauw verder!

Ik kwam het recept tegen op de site van 24Kitchen, heb het een mini- beetje aangepast om het wat makkelijker te maken. Ik ben nog niet zo goed als het om koken gaat, en vind het lastig om op meerdere dingen te letten (denk aan 2 of meer pannen). Deze keer ging het verrassend goed! De schnitzels waren een tikje te donker aan één kant en de groente hadden maar een beetje aan de pan gezeten. Ik word steeds beter haha, oefening baart kunst!

Het recept is afkomstig van het programma de Makkelijke Maaltijd op 24Kitchen, en Rudolph van Veen is de chef. Ik ben gek op Rudolph! Mede-Brabander! Dit is het originele recept: klik hier.

Bereidingstijd ± 30 minuten

Benodigdheden

  • één zakje (250 g) krieltjes
  • 250 g sperziebonen
  • 250 g (1 bakje) champignons
  • augurken (schijfjes kan ook)
  • 1 rode paprika
  • bieslook
  • 1 bakje (125 g) crème fraîche
  • gladde mosterd
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 300 g (kalf)schnitzel
  • olijfolie
  • 1 citroen

Bereiding

Groenten
Zet een pan water met daarin de sperziebonen (ik had diepvries, ligt eraan wat voor soort je hebt wat je er mee moet doen) en breng deze aan de kook, de boontjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn wanneer je ze van het vuur haalt, want je gaat ze nog meebakken met de andere groenten.

Snijd ondertussen de paprika en champignons (ik had dit voordat ik begon met koken al gedaan). En tenslotte ook nog de bieslook.

Verhit een scheutje olie in een ruime pan en doe de krieltjes met de champignons erin. Laat deze in ca. 8 minuten gaar worden. Giet eventueel ondertussen ook de sperziebonen af. Doe de laatste 2 minuten de paprika, bieslook, de augurken en de sperziebonen erbij. Roer tenslotte de crème fraîche erdoor heen en breng op smaak door de mosterd en peper en zout toe te voegen.

Schnitzels
Paneer de schnitzels (afhankelijk of je dit nog moet doen, geldt natuurlijk niet als je al gepaneerd vlees hebt ) als volgt: zet 3 borden naast elkaar. Op bord 1 doe je de bloem, op bord 2 de twee eieren, die je los hebt geklopt en op bord 3 de paneermeel. Neem je stukje schnitzel, haal deze door de bloem, zorg dat hij helemaal bedekt is (voor en achterkant natuurlijk). Schud hem even losjes, zodat het teveel aan bloem eraf valt. Haal hem vervolgens door het ei (altijd lekker, haha!) en als laatste door de paneermeel, wat uiteindelijk je korstje wordt. Leg ze even op een bord.

Verhit flink wat olie in de pan, zodat de schnitzels straks niet vastplakken aan de bodem. Doe de schnitzels in de pan en draai ze op tijd om.

Serveren
Serveer de schnitzels met een schijfje citroen.

 

Het wordt bijna een gewoonte dat ik vergeet foto’s te maken.. Sorry hiervoor. Als je wilt weten hoe het eruitziet, bekijk dan het filmpje op 24Kitchen (in de gegeven link).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s