Mijn series #2

Ik wilde even een update doen met welke series ik vooral op het moment kijk/afgelopen maand heb gekeken. Ook vertel ik waar ik op het moment ben met kijken + wat weetjes/nieuwtjes!

Links: Matt Smith. Rechts: Peter Capaldi

Doctor Who
Ik ben aangekomen bij het (voor nu) laatste seizoen, seizoen 7 (ik ben bij aflevering 5). Het is nog niet helemaal bekend wanneer seizoen 8 de lucht in gaat, maar zo rond september of oktober van dit jaar was het plan, heb ik gelezen. Ik ben nu ontzettend langzaam aan het kijken, omdat ik niet wil dat het ophoudt. Ik vind Matt Smith een ontzettend leuke Doctor Who. Hij is de jongste Doctor in 51 jarige geschiedenis van de serie. Ik was gek op David Tennant als The Doctor en moest best wennen aan Matt, maar ook ben ik nu een beetje verliefd op Matt geworden. Hij is zó grappig. Ik denk niet dat ik kan kiezen tussen David en Matt, als mij gevraagd werd welke ik het beste vind! Ik hoor heel veel mensen zeggen dat zij David het best vonden, maar ik vind ze allebei gewoon heel leuk! Ik ben vooral gek op Matt’s outfit en kapsel. ‘Bowties are cool!’- en daar ben ik het mee eens. Zijn kapsel: lang haar, beetje een jaren ’50 look. I love it to bits.
Er is inmiddels al een tijdje bekend wie de twaalfde Doctor gaat spelen, namelijk Peter Capaldi. Voor mij bekend als Cardinal Richelieu in andere BBC serie The Musketeers – waar ik het zo over ga hebben. Ik ben ontzettend benieuwd hoe Peter het er af gaat brengen als de nieuwe Doctor Who. Hij moet van goeden huize komen wilt hij dat ik mijn liefde voor David en Matt aan de kant schuif. Ik ben zó benieuwd.

Vlnr: Athos, Aramis, D’Artagnan, Porthos

 

The Musketeers
All for one, and one for all! De 3 (eigenlijk soort van 4) bekende musketiers Aramis, Athos,Porthos en D’Artagnan zijn terug met een nieuwe serie op BBC One. Tenminste dat waren ze. Vorige week zondag was de finale van de tiendelige serie. En het staat vast dat ze een tweede seizoen krijgen! Afgelopen maandag was de eerste filmdag! Ik was een beetje verdrietig toen de laatste aflevering in aantocht was, maar juist weer heel blij toen ik hoorde dat ze een tweede seizoen kregen! Ik ben echt een beetje verliefd geworden op het stel stoere mannen. De vechtscènes, de grapjes, de drama, i’m in love with it. Natuurlijk (hoe kan het ook anders) hebben ze mooie mannen (en vrouwen) gekozen voor de serie. Ik denk dat Aramis mijn favoriet is als het om uiterlijk gaat. Als het om achtergrondverhaal gaat vind ik Athos ontzettend interessant. Door de serie, wil ik eigenlijk wel de boeken gaan lezen. Natuurlijk was er in 2011 al een film over de mannen, die ik ook heel leuk vond. Toen ik de reclame zag op BBC wist ik gelijk dat ik deze serie moest gaan volgen! Hoewel ik de film heel leuk vond, moet ik toegeven dat ik deze serie leuker vond. En ik ben niet de enige in de familie die deze serie heeft gekeken, mijn vader en ik keken deze samen, super gezellig!  In Maastricht staat een standbeeld van D’ Artagnan (Alleen D’ Artagnan heeft echt bestaan, de anderen zijn fictief).
Toen ik erachter kwam dat Cardinal Richelieu de 12e Doctor Who gaat spelen, was ik even verbaasd. Peter Capaldi moet zijn best doen, want ik ken hem alleen als de kardinaal en het wordt lastig om hem te gaan zien als de Doctor denk ik, haha! Rollen die je blijven achtervolgen als acteur, is een gevreesd scenario (kijk maar naar Daniel Radcliffe als Harry Potter).

Breaking Bad
Haha ja, dit is een mooi verhaal. Ik zat op IMDB te surfen op zoek naar nieuwe series om te kijken. Breaking Bad stond bovenaan, maar sprak me niet echt aan (hij scoort een 9,6). De serie bestaat al sinds 2008, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Een paar vrienden van me raadden hem aan, ze waren helemaal verslaafd, toch bleef ik sceptisch. Zou het echt zo goed zijn? Misschien moest ik het gewoon proberen, misschien was het wel hetzelfde scenario als met Doctor Who: denken dat het niks voor mij is en dan vervolgens helemaal verslaafd raken..

En ja hoor, ik ging het proberen. Eerst 1 aflevering kijken. Hmm, mwah. Aflevering 2, nah, ik stop. Ik vertelde het tegen mijn vrienden en die zeiden dat ik er doorheen moest bijten. Als ik bij het einde van seizoen 1 was, zou ik verslaafd zijn. Oké dan, dacht ik. Zou het waar zijn? Dus ik ben maar gewoon gaan kijken. En ja hoor! Ik ben nu over de helft van de seizoen 2. IK BEN OFFICIEEL BREAKING BAD VERSLAAFD. Het is inderdaad precies hetzelfde als met Doctor Who. Af en toe moet ik wel even slikken omdat het zo spannend/beetje eng is en er redelijk veel geweld in voorkomt, maar dat went redelijk gauw, vind ik. Ik heb stiekem een beetje een crush gekregen op Jesse Pinkman (gespeeld door Aaron Paul). De serie spreek me aan, omdat er weinig tot geen Hollywoodknappe mensen in spelen. Ook het verhaal spreek me aan. Het is gewoon echt een goede serie. Aanrader dus!
Ik schrok wel een beetje toen ik Dean Norris (hij speelt Hank) voor het eerst zag in Breaking Bad, ik ken hem namelijk van de serie Under The Dome. Dat was dus even wennen! De serie heeft 5 seizoenen en er komen geen nieuwe seizoenen meer.

 

 

 

Smeris
Ik kijk nooit/weinig Nederlandse series. Ik vind Nederlandse series gewoon niet zo aantrekkelijk. Maar toen ik in de televisiegids las dat Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven samen een nieuwe serie hebben trok het mijn aandacht. Dit keer geen serie vol gekke sketches, maar een heuse en serieuze politieseriet!  Afgelopen maandag was aflevering 4. En ik vind het echt een hele goede en spannende serie! Natuurlijk zit er wel humor in, het blijven natuurlijk Dennis en Jeroen. De serie heeft in totaal 10 afleveringen. Vorige week maandag werd bekend gemaakt dat de serie een tweede seizoen krijgt, diezelfde avond kelderde het aantal kijkcijfers. Dus nu maar hopen dat dat tweede seizoen blijft! Ik ben ontzettend fan van het duo, ik ben vorig jaar met ze op de foto geweest, tijdens een van hun shows als JURK! De serie is te bekijken op BNN.

Overige shows
En natuurlijk kijk ik nog steeds de gewoonlijke series die ik al langer volg: Once Upon a Time, Modern Family en The Big Bang Theory.

Duizend woorden verder zijn we aangekomen bij het eind 😉  Bedankt voor het lezen!
Ken jij deze series? Welke series jij?

Advertenties

Een gedachte over “Mijn series #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s