Mijn dvd collectie

Als er iets is wat ik veel doe, is het films en series kijken. Meestal kijk ik ze op of via internet, wat dus betekent dat ik niet veel dvd’s in mijn bezit heb. Ik wil sowieso mijn collectie uitbreiden, en daar ben ik de afgelopen maanden ook mee bezig geweest. Kijk je mee naar mijn collectie?

BENNO van IKEA

Ik bewaar mijn dvd’s in een witte BENNO kast van IKEA. Deze heeft verstelbare planken, zodat je de ruimte tussen de planken groter of kleiner kan maken, helemaal naar jouw wens. Ik vind dit ontzettend handig, al was het wel even passen en meten, want ik bewaar hier onder andere ook mijn cd’s en mijn favoriete boeken.

SAM_3036

Dvd-boxen
Ik ben ontzettend fan van de misdaadserie Bones. Helaas is deze al een tijdje niet meer op tv (in Nederland dan). Ik kijk deze serie al vrij lang, ik denk zo’n 6 jaar nu. Ongeveer vanaf dat ik in de brugklas zat. Het is dan ook de afgelopen 6 jaar mijn ‘ritueel’ geworden om elk jaar met mijn verjaardag de nieuwe dvd-box te vragen als cadeautje. Ik heb nu 7 dvd-boxen van de 8 die uit zijn gebracht. Seizoen 9 draait momenteel nog op de Amerikaanse televisie. Ik moet en zal alle dvd-boxen hebben, het is een soort verzameling geworden.

Veel andere dvd-boxen heb ik niet. Ik heb seizoen 1 van Modern Family, waar ik ontzettend mee achterloop met sparen, aangezien seizoen 5 nu bezig is. Ook heb ik seizoen 1 van Sherlock, die ik afgelopen Sinterklaas kreeg van mijn ouders. Bij deze dvd’s is het echter wel met Nederlandse ondertiteling, iets wat ik niet gewend ben. Ik kijk het altijd zonder óf met Engelse ondertiteling. Dan maar zonder hè! Ook heb ik nóg een dvd-box waarin Benedict Cumberbatch een hoofdrol in vertolkt, namelijk de serie Parade’s End. Deze kocht ik laatst voor een tientje in de uitverkoop, score! (deze zie je op onderstaande foto)

Ik weet niet of je het een dvd-box kunt noemen, maar ook ben ik in het bezit van de 2 Sex and the City dvd’s (de films).

SAM_3033

SAM_3034 

Losse dvd’s

In totaal ben ik momenteel in het bezit van 14 losse films (één is op deze foto’s niet te zien, deze paste niet meer in mijn kast).
Zoals je misschien al gezien hebt, zitten er 6 films in een luxe limited edition tinnen doosje. Deze kun je gewoon overal vinden, en ik vind het ontzettend mooi. Is meer speciaal.

Van links naar rechts (foto 1): Good Will Hunting, I am Sam, Girl With a Pearl Earring, The English Patient, Tinker Tailor Soldier Spy, Terug naar de Kust, Bride Flight + De Tweeling, The Reader en Wedding Crashers.

Ik heb 6 van deze films al gezien,  namelijk I am Sam, Girl With a Pearl Earring, Terug naar de Kust, Bride Flight, De Tweeling en Wedding Crashers.

Van links naar rechts (foto 2):  The Cold Light of Day, Mean Girls, 50/50, The Proposal.
Van deze 4 films, heb ik er 3 gezien. Ik moet alleen nog The Cold Light of Day nog zien. Grappig weetje: Wedding Crashers was mijn allereerste dvd (op Mean Girls na, want die is eigenlijk van mijn zus).
De losse dvd, die niet te zien is in mijn kast, is van de (eerste) show Ton Zuur van cabaretier Javier Guzman (waar ik nu 3 keer naar toe ben geweest in de schouwburg, en 3 keer mee op de foto ben geweest :D).

Er zitten vooral dvd’s tussen waar mijn favoriete acteurs in mee spelen. Benedict Cumberbatch (Sherlock, Parade’s End, Tinker Tailor Soldier Spy), Henry Cavill (The Cold Light of Day) en Ryan Reynolds (The Proposal).

Ik ben van plan mijn dvd-collectie nog veel meer te gaan uitbreiden. Het is echt een droom van mij om later een grote kast te hebben met allemaal dvd’s, als een soort mini-privé-videotheek. Ik heb nog een hoop dvd’s op mijn verlanglijstje staan!

Bedankt voor het lezen! X.

Hoeveel dvd’s heb jij in je collectie?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s