Bekeken films mei 2014

In het begin dacht ik dat ik deze maand helemaal geen films ging zien. Pas halverwege/tegen het einde van deze maand heb ik films gekeken. Ik heb ze allemaal vrij kort achter elkaar gegeken, ah what the hell? Lees verder voor mijn mening over deze films. Alvast sorry voor de hoeveelheid tekst!

August: Osage County – 15 mei
Beverly Weston is de aan drank verslaafde vader van een gezin. Nadat hij is verdwenen komt de familie bij elkaar om moeder Violet (Meryl Streep) en dochter Ivy (Julianne Nicholson) te steunen. Hierbij komt allerlei oud en nieuw zeer tussen de familieleden bovendrijven.”

In dit artikel liet ik al zien dat ik heel erg uitkeek naar deze film. Een halfjaar geleden was dat alweer (!). Op IMDB stond toentertijd dat de film op 20 maart 2014 in de bioscopen zou draaien. Dat was in mijn woonplaats dus niet waar. Mijn woonplaats ziet deze film als een filmhuis-film en August: Osage County stond voor de maand mei op het programma. Toen het programma op de deurmat viel was ik door het dolle heen. Ik móest en zál naar deze film gaan. Als niemand met me mee zou gaan, dan zou ik alleen zijn gegaan. Uiteindelijk ben ik er met mijn moeder en zus heengegaan. Het leek me een ontzettend mooie film, met goede acteurs. En jawel, ook een van de redenen: Benedict Cumberbatch. Ik weet het; massive fangirl (ben je het al beu?).

Even to the point. Het verhaal trok erg mijn aandacht. Ik studeer om pedagoog te worden, en ik zal later (als ik kies om met gezinnen te werken) zeker weten ook dit soort gezinnen tegenkomen. Nou ja, misschien niet zó extreem, maar wel vergelijkbaar. Hoewel veel critici vonden dat de personages in deze film te weinig/te ondiep waren uitgewerkt, vond ik dat juist niet. Natuurlijk is niet iedereen in deze film uitgebreid uitgewerkt, maar de mensen waar het écht om draait zijn zeker niet plat.

Je kunt juist door de manier waarop mensen dingen zeggen en doen en te kijken naar hun geschiedenis erachter komen hoe iemand in elkaar zit. Kijk bijvoorbeeld naar “Little” Charles (gespeeld door Cumberbatch) (ik zal proberen niet teveel te verklappen), hij is niet de slimste, en wordt niet echt erkend door zijn moeder. Ze zit constant op hem te vitten en hem onderuit te halen. Er komt geen complimentje over hem over haar lippen. Hij durft er niet tegenin te gaan en is daardoor erg onzeker en durft niet zijn eigen mening te laten horen. Hij heeft echter een nieuwe (onmogelijke) liefde in zijn leven, wat hem doet opbloeien. Zodra hij met zijn liefde is, zie je de man die hij eigenlijk zou zijn als zijn moeder niet zo tegen hem gedaan zou hebben. Je krijgt een goed beeld van hoe zijn leven vroeger ongeveer geweest moet zijn. Hoewel hij niet heel veel voorkomt in het verhaal, vind ik het goed uitdacht.

Deze film zit zowel vol humor als vol drama. Ik was echt overdondert over hoe goed ik deze film vond. Zeker een aanrader!

The Deep Blue Sea – 16 mei
Hester Collyer (Rachel Weisz) en Freddie Page (Tom Hiddleston) zijn een verliefd stel. Zij een oogverblindende socialiste, hij een zwierige ex-RAF piloot. Het probleem? Ze is getrouwd met een rechter van het hooggerechtshof (Simon Russell Beale). In de stijve, moralistische maatschappij van de jaren ’50 in Londen is het een verboden liefde die Hester met een onmogelijke keus laat.”

Deze film kwam toevallig de dag erna op tv, maar ik kon niet wachten. Volgens de televisiegids was het een ontzettend goede film, en kreeg daarom ook 4 van de 5 sterren als beoordeling. Ik dacht, nou dat moet wel wat worden! Ik had eerder van deze film gehoord omdat acteur Tom Hiddleston erin meespeelt (die je waarschijnlijk kent als Loki uit de Thor franchise).

Ik had dus hoge verwachtingen, en die had ik beter niet kunnen hebben denk ik. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo’n interessante film. Ik zat me dan ook een beetje te vervelen tijdens het verhaal. Ik vind het idee van het verhaal hartstikke mooi, maar ik vond het te traag. Het kwam allemaal langzaam op gang en gebeurde te weinig naar mijn mening. De film duurt anderhalf uur, en het enige exiting ding in de film was één ruzietje tussen Hester en Freddie vond ik. Vanaf dat moment dacht ik: yes nu begint het echt. Niet echt dus. Er gebeurde dus te weinig om mij echt te boeien. Ik denk dat de film echt geschikt is voor een bepaalde doelgroep. Misschien dat de film wat meer doet voor de wat oudere filmgenieter. Over het acteerwerk kan ik echter niet klagen, want dat is gewoon erg goed. Het zit ‘m dus in de opbouw en het verhaal en niet in de acteurs.

Aanrader? Mwah. Misschien voor de wat oudere kijker, voor iemand die van rustige films houdt.

Leap Year – 20 mei
“‘Leap Year’ gaat over Anna (Amy Adams) die naar Dublin vliegt om daar haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen.”

Op 20 mei kwam de film Leap Year op tv. Deze heb ik dan ook gegeken. Het leek me een erg grappig en lief verhaal. En dat was het ook! Ik ben weg van Amy Adams, ik heb zeg maar een beetje een girlcrush op haar (naast Emma Stone en Jennifer Aniston, haha). En door deze film kreeg ik ook een beetje een crush op haar tegenspeler Matthew Goode, haha. Ik heb enorm gelachen tijdens deze film. Het contrast tussen de personages Anna en Declan zijn ontzettend grappig. Ze zijn allebei erg verschillend. Anna is het typische verwende, stadse mooie meisje. Declan is een hoteleigenaar wonend in een klein Iers dorpje, die nog nooit van Louis Vuitton heeft gehoord en eigenaar is van een krakkemikkige oude auto. Hun reis naar Dublin levert aardig wat hilarische en ongemakkelijke situaties op. Het is een lieve, hartverwarmende en grappige feel-good film. Het is echt geen hoogstandje in de filmindustrie, maar behoort nu wel tot één van mijn favoriete komedies. En het is niet te geloven hóe graag ik nu naar Ierland wil na deze film.

Aanrader? Jazeker! Als je zin hebt in een grappige feel-good movie, zou ik hem zeker kijken!

 Love Is All You Need (ookwel “Den skaldede frisør”) – 21 mei
Het verhaal vindt plaats in Sorrento in Zuid-Italië, waar de jonge bruid en bruidegom Astrid en Patrick hun bruiloft houden. De moeder van de bruid is de mooie maar door kanker getroffen kapster Ida – geen haar op haar hoofd en net verlaten door haar man na 25 jaar huwelijk. Ida’s potige man en diens nieuwe blonde vriendin, die wat moeite heeft met de Deense taal, zijn ook aanwezig op de bruiloft, alsook de broer van de bruid, een soldaat met een explosief temperament. De Engelse vader van de bruidegom is de afwezige zakenman Philip, die elke dag met de vraag worstelt waarom hij nog steeds in Denemarken woont en niet helemaal over de tragische dood van zijn vrouw lijkt te raken.”

Afgelopen maand was de afsluiting van HZCultwat werd gedaan met deze film. Een Deense film met een Iers/Engels mixje (Pierce Brosnan). De reden dat ik deze film gekozen had, was omdat hij ingezet kon worden als ‘joker’. Dat wil zeggen dat deze film ingezet kan worden voor de andere categorieën (theater, muziek en special), waardoor je van die categorieën één minder hoeft te doen. Natuurlijk kun je hem ook gewoon inzetten voor Film.

Ik had niet echt een idee waar de film over zou gaan, dus ik ging zonder verwachtingen naar de bios. Ik vond het een ontzettend mooie film, met leuke humor. De locaties waar het is opgenomen zijn werkelijk prachtig om te zien. Wat ik een beetje verwarrend vond was de schakeling tussen het Engels en het Deens. De ene keer praten de acteurs Engels en dan ineens weer Deens. Wat ik wel onwijs goed vond is de balans van de romantiek en het verdriet. De personages hebben allemaal dingen waarmee ze worstelen, maar dat wordt goed afgewisseld door humor en romantiek. Het is lachen en het is huilen, dat is (vind ik) wat deze film zo mooi maakt. Ik denk dat deze film zeker geschikt is voor een grote doelgroep.

Aanrader? Ja! Het is oprecht een mooie film, ik zou zeggen: zeker kijken!

The Back-up Plan – 23 mei
“Zoe (Jennifer Lopez) wil graag moeder worden en is van mening dat het veel te lang duurt om op een juiste man als vader te wachten. Ze besluit zich kunstmatig te laten bevruchten. Juist op de grote dag ontmoet ze ene Stan (Alex O’Loughlin), een man die wel eens de ware zou kunnen zijn. Om hem niet af te schrikken besluit ze haar zwangerschap geheim te houden.”

Zo eens in de zoveel tijd ga ik naar de kringloopwinkel. Er zijn een hoop dvd’s die daar naartoe worden gebracht en voor maar €1,95 per stuk worden verkocht. Ze zitten soms zelfs nog in het plastic en zien er altijd heel netjes nog uit. Tijdens mijn laatste bezoek nam ik deze film mee. Het leek me een leuke romantische komedie.

De film is sowieso voorspellend, maar dat vind ik altijd wel met romantische komedies. Het verhaal is vaak hetzelfde opgebouwd en er zitten altijd bepaalde elementen in die altijd terugkomen in dit genre films. Ondanks dat heb ik wel genoten van de film. Het is net als Leap Year geen hoogstandje, maar buiten dat is hij wel vermakelijk. Als ik moest kiezen voor een romantische komedie tussen deze film en Leap Year zou ik wel voor Leap Year kiezen, omdat ik die nét iets leuker, spannender en iets minder voorspelbaarder vond. Ik vind Jennifer Lopez een ontzettend leuke actrice en haar Australische tegenspeler Alex O’Loughlin mag er ook wel zijn. Het is leuk om naar ze te kijken.

Aanrader? Ja, als je zin hebt in een romantische komedie of luchtige film.

21 Jump Street – 26 mei
“Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) besluiten dat het tijd is om hun puberjaren achter zich te laten. Ze besluiten dan ook om zich bij de politie in het geheime “Jump Street”-team in te lijven. Hun eerste opdracht bestaat er in om undercover de middelbare school te infiltreren. Gelukkig zien ze er nog jong en hip uit, maar al heel snel riskeren Schmidt en Jenko hun leven met een onderzoek naar een gewelddadige en gevaarlijke drugshandel. Bovendien merken ze dat op school niets meer hetzelfde is als “in hun tijd”. Sterker nog; nooit of te nimmer hadden ze gedacht dat de onzekerheden van een puber en al de problemen die daarbij horen een serieuze confrontatie zou betekenen…”

Ik heb een programma die films online streamt. Ik zat tussen de populaire films te kijken en daar zag ik deze film staan. Natuurlijk had ik er wel iets over gehoord, maar ik had ‘m nog niet gezien. Ik dacht: doe eens een gok!
Als ik de titel zie staan, dan moet ik denken aan de oude televisieserie met Johnny Depp. Het verhaal leek me wel grappig, en dat was het ook. Het contrast tussen de knappe en grote Channing Tatum en de kleinere zo-niet-gespierde- Jonah Hill (die overigens de laatste jaren superveel gewicht verloren is) is super leuk. En het feit dat ze teruggaan naar de middelbare school, maakt het een stuk meer hilarisch. Jenko hoort ineens niet meer bij de stoere en coole gozers, maar bij de nerds, het omgekeerde voor Schmidt; hij is ineens van een super populaire dude. De twee acteurs samen is een hele goede combo! Grappige, luchtige film, met veel actie.

Fireflies in the Garden – 31 mei
“De familie Taylor krijgt te maken met een onverwachtse tragedie. Deze gebeurtenis stelt de familieleden danig op de proef en de familiebanden raken verscheurd als liefde en toewijding naar elkaar toe niet vanzelfsprekend blijken. Alles wordt, niets is.”

Op de valreep op de allerlaatste dag van mei nog een film gezien. Ook deze film heb ik gekocht bij de kringloop. Ik zag de naam Ryan Reynolds staan, dus die MOEST mee. Ryan is een van mijn topfavoriete acteurs. Niet veel Amerikaanse acteurs komen zo hoog op mijn lijstje (waar voornamelijk Britse acteurs op staan), maar Ryan heeft het wel zo ver geschopt. Ik ken hem toch meer van de grappige rollen. Ik spotte hem alweer zo’n 6 jaar geleden in de serie Two Guys, a Girl and a Pizzaplace, waarin hij de rol van Berg had. Verder ken ik hem onder andere van andere grappige rollen als in The Proposal, The Change-up en Just Friends. In deze film was het toch iets anders. De film is een drama, maar ook dat kan Ryan heel goed (kijk ook maar naar de film Buried. Brr… wat vreselijk goed acteerwerk..). Het is niet een film waarbij ik moet huilen, maar het geeft wel een goed beeld waar ik later als pedagoog ook mee te maken kan gaan krijgen. Daarom vind ik het ook zo’n interessant verhaal! Goede film!

Ruim 2200 woorden verder zijn we aangekomen bij het einde. Ontzettend sorry voor het aantal tekst, haha. Het waren dit keer films waar ik veel over te vertellen had. Toch weer 7 films, ondanks dat ik pas halverwege de maand ben gaan kijken!

xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s