Persoonlijke update – de afgelopen tijd

Hello there,

Ik wilde je even bijpraten over wat er de laatste maanden allemaal is gebeurt. Hoewel niet veel spannends, toch een update.

School
Ja, de opleiding gaat goed, ik heb het er naar mijn zin. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik soort van vakantie heb. Komende dinsdag is er nog een inzage (morgen krijgen we de punten van de afgelopen tentamens, spannend!) op school. De week daarna is het hertentamenweek waar ik hopelijk niet naar toe hoef. Één punt heb ik al terug gehad, namelijk die van het assessment. Een 5,8! Ik ben zo vreselijk blij! Ik weet dat het niet een super hoog punt is, maar van de 20 mensen uit mijn klas zit ik bij de 6 die het wel gehaald hebben.
De bedoeling bij het assessment was: je kreeg een kwartier van te voren de casus, waaruit je werkdoelen ging stellen. Daarna ging je naar het kamertje waar een acteur zat (in dit geval gewoon leraren), die de vader of moeder speelde uit de casus waarmee jij een gesprek mee aanging. De lerares zat erbij om te beoordelen en het werd nog gefilmd, zodat ze het eventueel terug konden bekijken voor de beoordeling. Het is dus puur gespreksvaardigheid. Ik had het idee dat het naar mijn gevoel super slecht ging. Ik ging er eigenlijk al vanuit dat ik ‘m moest gaan herkansen. Afgelopen maandag kregen we het punt. Ik was zo blij en opgelucht dat ik het gehaald had. Nu nog de andere punten afwachten (1 verslag en 2 toetsen). Wordt nog spannend morgen.

Verder heb ik tot nu toe 49,875 studiepunten van de 60 die je moet hebben voor je propedeuse. Je hebt er 45 nodig om naar het volgende schooljaar te mogen. Die heb ik in ieder geval al binnen! Ik kan dus zeggen dat ik over ben naar volgend jaar, al krijgen we volgens mij daar nog een officiële brief over.

Stage
Afgelopen donderdag was mijn laatste dagje op stage, zo jammer! Het is echt voorbij gevlogen! Een halfjaar is echt niet lang. Ik heb enorm genoten in groep 2. Ik ga de kinderen wel erg missen denk ik, ze waren zo lief! Donderdag hadden ze nog iets gemaakt voor mij, zo leuk! De kinderen hadden allemaal een mooie tekening gemaakt (sommige met pasfotootje), de juf had deze verzameld en gebundeld in een mooi boek. Ik weet ook al waar ik volgend jaar stage ga lopen, namelijk een basisschool in Bergen op Zoom.  Deze school houdt zich veel bezig met natuur-en milieueducatie, heel bijzonder. Ik ga meelopen met een RT- er (Remedial Teacher) in een taalklas en op soms op maandag met een IB-er (Intern Begeleider). Mijn stagedagen zijn woensdag en donderdag. Ik ben heel benieuwd! Het is wel wéér een basisschool, maar ik vind onderwijs gewoon heel leuk, dat is ook het stukje Pabo in mij denk ik.

Persoonlijk
Komende donderdag kan ik weer bij mijn oude middelbare school aan de slag bij het boekenfonds. Boeken plastificeren en boekenpakketten wegleggen voor komend schooljaar. Dit doe ik al zo’n 5 jaar. Lekker beetje geld bijverdienen nog snel voor de vakantie. Verder met mij persoonlijk gaat het heel goed. Ik ben helemaal aan het DIY’en geslagen. Ik heb afgelopen ± 2 weken 4 kunstwerkjes gemaakt. Productief dus! Ik doe het lekker rustig aan, ik geniet van mijn vrije dagen, lekker niks doen. Beetje bloggen, YouTube, televisie en series kijken. Gisteren heb ik helemaal niks gedaan. Ik heb heel de dag op de bank gelegen met mijn laptop op schoot en de televisie aan. Ook wel eens lekker!

Binnenkort ga ik samen met 3 vriendinnen een dagje weg, we weten nog niet precies wat, maar ik hoop op het strand, haha!
Verder moet ik nog een keertje afspreken met nog een vriendin die ik ken van de Pabo, die ik veel te weinig zie. Ze heeft het de afgelopen tijd heel druk gehad met school, werk, stage en geld inzamelen voor Edukans (ze gaat in oktober 2 weken naar Ethiopië om daar les te geven). Ik weet niet hoe ze het volhoud, ik vind het zo knap van haar!

Ik kan niet geloven hoe snel het afgelopen schooljaar voorbij gevlogen is. Ikzelf kijk heel erg uit naar de vakantie! Ik kan gewoon niet geloven dat ik over een maandje in Londen loop! Mijn liefde voor de stad is ontzettend groot, sowieso voor heel Groot-Brittannië. Als ik de loterij zou winnen, zou ik daar een huisje kopen. Ik vind de taal geweldig, alles klinkt zoveel beter in Engels vind ik. Ik hou er zoveel van, ik kan het echt niet uitleggen. Ik denk dat ik een vorig leven een Engelse was of zo. Mijn hart ligt gewoon daar. Heel gek, maar ik voel me er gewoon heel erg thuis. Waarschijnlijk omdat ik er al vanaf mijn geboorte kom.

Ik ga denk even een rondje lopen, gewoon dat ik even buiten ben geweest.

xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s