Londen #4 Normale bezienswaardigheden – deel 2

Normale londen bezienswaardigheden

Twee weken geleden zag je deel één al voorbij komen. Vandaag dus het laatste en tweede deel over de bezienswaardigheden die ik wil gaan bekijken in Londen tijdens mijn vakantie naar Engeland.

10. Natural History Museum
Het mooie aan musea in Londen is dat ze vrijwel allemaal gratis zijn. Zo ook dit museum (op sommige tijdelijke tentoonstellingen na), wat alles omtrent de ontwikkelingen, de geschiedenis en de toekomst van onze planeet laat zien. Allerlei fauna en flora uit verschillende tijden zijn te bewonderen. Persoonlijk vind ik dit een van de interessantste musea. Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest naar dinosaurussen en naar hoe ons heelal in elkaar zit.

11. Oxford Street
De grootste winkelstraat van Londen. Do I need to say more?

12. Piccadilly Circus
Piccadilly Circus is samen met Trafalgar Square en Leicester Square een van de bekendste pleinen in Londen. Een circus is een andere benaming voor een rond plein. Piccadilly Circus staat natuurlijk bekend om de grote reclameborden die je een beetje
kunt vergelijken als een kleinere variant van Time’s Square in New York.

13. St. James’s Park
Het mooie van dit park is, dat er een meer in ligt met twee eilandjes. Ik ben gek op parken zoals dit en vind het jammer dat we dat amper hebben waar ik woon. Des te meer geniet ik van deze parken.

14. St. Paul’s Cathedral
Deze grote en bijzondere kathedraal bestaat al sinds het jaar 604, deze heeft weliswaar niet steeds dit uiterlijk gehad, want hij is meerdere malen verwoest (en ook weer herbouwd). In deze kathedraal liggen ook veel beroemde mensen begraven, onder wie admiraal Nelson (die je kent als het beeld op Trafalgar Square) en Winston Churchill. Ook de koepel is erg leuk om te bezoeken, die toegang geeft tot The Wispering Gallery, die inhoudt dat als je aan de ene kant iets fluistert tegen de muur, je metgezel je aan de tegenovergestelde kant van de koepel jou kan horen.

15. The British Museum
Dit museum bevat een van de grootste verzameling kunstvoorwerpen ter wereld. De verzameling overbrugt meer dan een miljoen jaar geschiedenis van de mensheid, die oudheden en uitzonderlijke kunstvoorwerpen uit de oude en hedendaagse beschaving bevat. Één van de bekendste dingen die er te zien valt, is de Steen van Rosetta. Deze steen bevat één lang tekst, die is geschreven in 3 verschillende vormen (het Griekse alfabet, Egyptische hiërogliefen en het Egyptische demotisch schrift), wat de steen een belangrijke sleutel maakt tot het ontcijferen van hiërogliefen. Buiten deze steen heeft het museum onder andere ook een collectie mummies. Wat ik ook leuk vind is dat de buitenkant van het museum heel oud oogt (en ook wel is) en het interieur heel modern is.

16. Tower Bridge
Een van de iconische bruggen van Londen. De brug heeft 2 loopbruggen (bovenin) en 2 hangbruggen.

17. Tower of London
Ik ken de Tower voornamelijk als gevangenis en executieplaats door de serie The Tudors (die zich afspeelt in de tijd van Koning Hendrik VIII). Op deze plaats zijn dan ook 2 van zijn 6 vrouwen onthoofd en heeft Elizabeth (later koningin Elizabeth I) hier gevangengezeten door het toedoen van haar halfzus Koningin Maria I. Ik weet weinig van geschiedenis (ik kan de volgorde, de tijden en de namen er nooit bij onthouden), maar van de Tudors weet ik een hoop (mede dankzij die serie). Ik vind het leuk dat zulke dingen lees en het dan herken.

 

 

18. Trafalgar Square
Zoals je eerder al kon lezen is dit plein samen met Leicester Square en Piccadilly Circus een van de grootste pleinen in Londen, en staat vooral bekent om het 55,5 meter hoge standbeeld van admiraal Nelson (de zuil is 50 meter, het echte beeld maar 5,5).

19. Westminster Abbey
Last but not least, deze abdij was huis tot 16 koninklijke huwelijken, waaronder als laatste natuurlijk dat van Prins William en Kate Middleton. Ook deze abdij bevat veel geschiedenis rond Hendrik VIII en zijn dochters Maria en Elizabeth.

xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s