Bekeken films juni + juli 2014

In juni heb ik maar twee films gekeken, erg weinig om er een apart artikel van te maken. Vandaar dat ik die van juli erbij voeg!

Ps. I Love You (2007) – 13 juni
“Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you..”

Een heerlijke romkom waarbij je lekker kan wegzwijmelen bij Gerard Butler. Gewoon een leuke film! Ik vond hem wel een beetje langdradig, met veel clichés en voorspelbaarheid, maar dat komt misschien omdat ik hem al eens eerder had gezien.

Delivery Man (2013) – 14 juni
“David Wozniak (Vince Vaughn) is een spermadonor die onder het pseudoniem “Starbuck” bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.”

Films met Vince Vaughn doen het over het algemeen goed bij mij. De wederhelft Owen Wilson is er dit keer niet bij (ze spelen volgens mij in totaal 5 films samen), maar dat maakt niet uit. Veel mensen vinden dit een cheesy film, maar ik vond het juist een superleuke film. Niet echt iets wat ik eerder heb gezien. Het is een komedie/drama met wel wát voorspelbaarheid, maar dat vond ik niet super erg. Ik vind Vince Vaughn een leuke acteur (vooral grappig) ondanks dat hij bijna altijd dezelfde types speelt (vergelijkbaar met Jennifer Aniston die dat ook doet). Ik zeg: het kijken waard! Het deed me een beetje denken aan de MTV serie Generation Cryo, waarbij een meisje op zoek gaat naar haar halfbroers-en zussen die ook dezelfde ‘vader’ hebben: een spermadonor. Alleen is deze film vanuit het perspectief van de spermadonor.

Identity Theft: The Michelle Brown Story (2004) – 17 juli
“Michelle Brown is een onderwijzeres in Denver. Ze wilde al heel haar leven haar eigen huis en vindt met haar verloofde op een dag haar droomhuis. Ze probeert een lening te krijgen, stapt af op een secretaresse en geeft haar al haar persoonlijke informatie. De secretaresse, Connie, gebruikt dit echter om dingen te kopen via haar creditcard…”

Een wat serieuzere film is dit dus, alhoewel hij alsnog niet superspannend, eng of zielig is. Ik vind identiteitsdiefstal een van de interessantste onderwerpen qua politiezaken. Het is heel moeilijk te achterhalen en vaak kun je diep in de problemen komen (als slachtoffer), zo ook Michelle (dit verhaal is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal). Ik kan deze film sowieso aanraden. Hij is niet spannend, eng of zielig, maar gewoon een mooie film met een niet te ingewikkeld verhaal, die je echt aan het denken zet over hoe belangrijk je identiteit wel niet is.

De volledige film is te bekijken op Youtube: HIER

Er is op YouTube nergens een trailer te vinden van deze film…

Unknown (2011) – 18 juni
“Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?”

Deze film kwam (net als die hierboven) op televisie, en het verhaal klonk wel interessant. Wederom een verhaal over identiteitsdiefstal, maar met een rare wending. Ik kende de film niet, had niks van een trailer gezien en alleen het korte verhaaltje gelezen in de televisiegids. Ik dacht dat het net zo’n film werd als Identity Theft (hierboven), maar niks was minder waar. Deze film is superspannend, mindfucking, en bevat een hoop actie. Die zag ik niet aankomen. Ik was dan ook helemaal verbaasd naar het einde/de ontknoping van het probleem (wat ik uiteraard niet ga vertellen). Als kijker zit je helemaal mee te denken hoe het nou kan dat zijn eigen vrouw hem niet geloofd/herkend/wilt kennen en hoe het kan dat die andere man alles over hem weet. Ik kan deze film zeker aanraden, ik heb af en toe met open mond zitten kijken. Misschien was dat wel omdat ik heel iets anders verwachtte dan dit. Liam Neeson ken ik vooral van (Batman:) The Dark Knight Rises en als de stem van Aslan in de Narnia-trilogie.

The Iron Lady (2011) – 19 juni
“The Iron Lady vertelt het verhaal achter Margaret Thatcher, die zich door de obstakels van geslacht en klasse wist heen te slaan om zo gehoord te worden als vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Het verhaal gaat over macht en de prijs die daarvoor moet worden betaald. Tevens biedt het een portret van van een bijzondere en complexe dame.”

Ook deze film was te zien op tv en echt een soort van klassieker. Ik was verbaasd dat ik deze nog nooit had gezien. Hoewel ik het niet een super spectaculaire film vond, vond ik hem wel het kijken waard. De film laat echt goed zien wie Margaret Tatcher was en hoe zij zich een weg heeft zien te banen in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Zelfs zo goed dat ze premier geworden is. Ze is vooralsnog de enige vrouw die het tot premier heeft weten te schoppen. Ze is vorig jaar april overleden aan de gevolgen van een beroerte. Het is zeker een mooie film! Fun fact: de acteur die Margaret’s man speelt, ken ik door Harry Potter als Professor Horace Slughorn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s