Plog 31 juli 2014

Vandaag zijn we naar Londen gegaan! We hebben een hoop Sherlock gerelateerde dingen gezien, maar ook een hoop ‘normale’ bezienswaardigheden.

2014-07-31_08-33-18

Ik stond om half 9 op (vroeg voor een vakantie, kreun), om om 9 uur in de auto te zitten om op weg te gaan naar de trein.

 

 

SAM_3544

We namen de trein vanaf Enfield Town richting Londen. Enfield ligt in zone 6 van Londen, en dus bereisbaar met de Oystercard. Het is ongeveer een halfuur met de auto van ons huisje naar Enfield. De trein doet er ook nog eens een halfuur over om van Enfield Town naar Liverpool Street (eindpunt van de trein en hét station om over te stappen op de metro).

SAM_3545

In de trein! Het was zoals je kunt zien totaal niet druk, haha. We hadden de trein van 10:22, omdat we die van 9:52 gemist hadden. Geen grote ramp.

SAM_3546

 

We kwamen rond 11 uur aan op Liverpool Street.

SAM_3549

Ik had voordat we weggingen een lijstje gemaakt met wat ik wilde zien van de serie Sherlock en de Harry Potter-films,ondanks dat mijn ouders niet snappen wat het allemaal inhoudt, weerhoudt ze dat gelukkig niet om er toch heen te gaan. Ik ben ze eeuwig dankbaar ❤

Hierboven zie je de filmlocatie uit Sherlock, die in de serie het huis van Irene Adler moet voorstellen. Exacte adres: 44 Eaton Square, in de wijk Belgravia (deze locatie is te zien in aflevering 1 van seizoen 2: A Scandal in Belgravia).

SAM_3555

We liepen verder naar…Buckingham Palace! Ohwyeahh. Helaas is het gebouw te groot om op de foto te passen, haha.

SAM_3560

Vóór Buckingham Palace ligt dit mooie monument: Queen Victoria Memorial.

SAM_3565

Vlakbij gelegen lag nog een locatie die in Sherlock voorkomt: de Wellington Barracks (Seizoen 3, aflevering 2: The Sign of Three).

SAM_3568

We liepen verder naar St. James’s park, waar we een ijsje aten. Yum!

SAM_3570

 

St. James’s Park, het mooie gebouw wat je ziet liggen is Whitehall.

SAM_3580

Eenmaal uit St. James’s Park, kwamen we terecht op Horse Guards Parade, dit is een paradeplaats waar jaarlijks ceremoniën worden gehouden.

SAM_3602

Verder doorlopen.. Downing Street! Downing Street staat vooral bekend om nummer 10, wat het adres van de ambtswoning van de Britse premier is.

SAM_3617

We liepen verder richting Westminster Abbey..

SAM_3623

.. Big Ben…

SAM_3625.. en het Britse Parlement.

SAM_3640

Nog meer lopen, langs de Theems. London Eye!

SAM_3647

 

Great Scotland Yard. Voor de die-hard Harry Potterfans onder ons: de plek van de bezoekersingang naar het Ministerie van Magie!

SAM_3650

We liepen verder, gingen het hoekje om en zagen in een The Sherlock Holmes pub! We waren niet eens op zoek, maar ik wilde hem sowieso zien. Toevallig!

SAM_3654

Trafalgar Square!

SAM_3669

Veel ‘zwevende’ levende standbeelden stonden er. Apart! Dit mannetje poseerde speciaal voor mijn foto.

SAM_3661

10-11 Carlton House Terrace. De Sherlock-plek van de Diogenes Club.

SAM_3676

 

Beetje jammer van de vele bomen.. maar dit is Australian House. Het interieur is gebruikt voor de tovenaarsbank Goudgrijp (Gringott’s Wizarding Bank).

SAM_3682

 

Wederom een Sherlock- locatie: The Central Criminal Court oftewel: The Old Bailey (seizoen 2, aflevering 3: The Reichenbach Fall).

SAM_3684

St. Paul’s Cathedral, waar om 5 uur een soort mis plaatsvond dat gewoon open was voor het publiek, en die hebben we bijgewoond, was mooi! Ik hou van het geluid van een koor.

SAM_3692

Daarna gingen we opzoek naar een plek om iets te eten, waar we bij dit leuke tentje uitkwamen (ik weet niet meer hoe het heette). We aten alle drie fish&chips (zoals het hoort!).

SAM_3697

 

Toen we weer bij het huisje kwam, was de zon net aan het ondergaan, wat resulteerde in deze foto.

We zijn begonnen aan een nieuwe serie genaamd Top of the Lake, een misdaadserie die zich afspeelt in Nieuw-Zeeland, erg mooi tot nu toe!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s