Plog 2 augustus 2014

Ook vandaag gingen we weer naar Londen! We bezochten wat Sherlock en Harry Potter locaties en zaten vooral veel in de metro.

SAM_3699

Net als de eerste keer gingen we weer met de trein vanaf Enfield Town richting Londen Liverpool Street, om daar vervolgens over te stappen op de metro en te lopen naar Kensington Palace/gardens. 

SAM_3701Kensington Palace. Het beeld ervoor is Willem III van Oranje. Hell Yeah, Nederland!

SAM_3702

We wandelde door de tuinen/het park. Het was heerlijk weer.

SAM_3707

The Albert Memorial (dit is de achterkant), met op de achtergrond de Royal Albert Hall.

SAM_3711

Royal Albert Hall, een grote concertzaal, genoemd naar Prince Albert, echtgenoot van Koningin Victoria. Hier worden ook altijd de BBC Proms gehouden, wat klassieke concerten zijn.

SAM_3712

 

We liepen verder tot aan het water, waar we wat dronken bij Lido Café Bar. Een café pal naast (bijna in) het water The Serpentine. Lekker thee (en voor mijn vader koffie) en voor mijn moeder en mij nog een pain au raisin, lekker!

SAM_3714

 

Hier zaten wij. Je zit bijna in het water haha!

SAM_3728

Oh jongens, vergeef me, maar ik moest hier zó hard om lachen! Ik moest gelijk denken aan Benedict Cumberbatch. Zijn fanbase plakken aan alles wat hij doet of gerelateerd aan hem het woord ‘cumber’  ervoor (bijvoorbeeld een knuffel van Ben noemen ze dan een cumberhug, etc). Toen ik dit zag schoot ik gelijk in de lach :’). Dit gebouw is overigens een hotel.

SAM_3729

Marble Arch!

SAM_3732… En heel veel duiven op het pleintje ervoor..

SAM_3736 - kopie

Daarna gingen we door naar.. jawel, Baker Street! Een van de bekendste straten van Londen door schrijver Sir Arthur Conan Doyle..

SAM_3740 - kopie

.. de schrijver van de Sherlock Holmes boeken. In de boeken (en in de serie Sherlock) woont Sherlock in appartement 221B op Baker Street. Hoewel dit nummer eigenlijk niet klopt met de plek, heeft het toch dit nummer.

SAM_3741 - kopie

Een bordje naast het huis: 221b, Sherlock Holmes. Consulting Detective. 1881-1904. Het is dus 100 jaar geleden dat Sherlock Holmes ‘gestorven’ is.

SAM_3742 - kopie

 

221b is onderdeel van het Sherlock Holmes museum. Ik had er graag (maar niet per se) in gewild, maar toen wij er waren, stond er een rij van 2 uur (!) wachten voor het museum. Je bent het museum in 45 minuten rond, dus dat was niet echt de moeite.

SAM_3743 - kopie

Vlakbij op Marylebone Road (nummer 222), staat het Landmark Hotel. Dit is een van de filmlocaties van de serie Sherlock. In aflevering 1 van seizoen 3, laat Sherlock zichzelf aan Watson zien, die 2 jaar lang gedacht te hebben dat hij dood was. Watson is natuurlijk not amused wanneer hij Sherlock ziet. Die scène speelt zich af in dit hotel.

SAM_3749 - kopie

Daarna stapte we op de metro..

SAM_3750 - kopie

 

.. naar Piccadilly Circus. Een van de bekendste pleinen van Londen.SAM_3762 - kopie We stapte weer in de metro en gingen naar King’s Cross!

SAM_3757 - kopie

Waar ik platform 9 3/4 wilde zien! Er stond een mega lange rij om een foto te nemen, en ik had er niet zo’n zin in om daar tussen te staan, dus greep mijn kans op een foto van het karretje zonder mensen (enigszins gelukt..).

SAM_3758 - kopie

We dronken wat op het station bij The Parcel Yard, een cafeetje.

SAM_3760 - kopie

 

Wat is King’s Cross toch een mooi station!

SAM_3766 - kopie

We gingen weer met de metro. We stapten uit bij Angel en liepen een stuk naar Claremont Square, waar ik heen wilde voor dit huis op nummer 25 (met de auto voor de deur). Voor de Harry Potter-fans onder ons, zullen dit misschien wel herkennen. Deze locatie is gebruikt als Grimboudplein 12/Grimmald Place 12, huize Zwarts.

SAM_3775 - kopie

En weer in de metro op weg naar Leadenhall Market, wat je hierboven ziet. Deze overdekte markt/passage is locatie van Harry Potter’s Wegisweg/Diagon Alley. Niet alles is natuurlijk hetzelfde als in de film, maar het is wel gebruikt als inspiratie. Ontzettend mooi gebouw!

SAM_3778

 

We liepen er wat doorheen (de winkels waren helaas al dicht) en kwamen in een gangetje deze kinderboeken aan het plafond tegen, hoe leuk en magisch is dit! Superleuk gedaan.

SAM_3784 - kopie

The Monument, een monument ter nagedachtenis aan de Grote Brand in Londen in 1666 (hoe creepy, 666 is het getal van de duivel..). Alleen beetje jammer van die kraan op de achtergrond. Ze waren overal in Londen flink aan het bouwen.

SAM_3788 - kopie

We liepen langs het water.. hier zie je The Shard, het hoogste gebouw van Londen (en van Europa en de Europese Unie) met zijn 310 meter.

SAM_3794 - kopie

Tower Bridge (en HS Belfast, het schip wat je daar ziet liggen rechts)!

SAM_3801 - kopie

Tower of London, met Beefeater (bewaker)!

SAM_3804 - kopie

We aten wat op het plein bij The Tower of London. Hmmm, frietjes met hamburger en Engelse mayonaise! Yum.

SAM_3812 - kopie

SAM_3823 - kopie

 

We gingen de Tower Bridge op!

SAM_3835 - kopie

En toen gebeurde dit! De brug ging open! Dat zie je niet vaak..

SAM_3841 - kopie

 

Dit was de boot die er doorheen moest. Het is meer mast dan schip, haha.

SAM_3857 - kopie

We liepen nog een rond je om The Tower of London heen. Je zult het vast en zeker wel mee hebben gekregen: het is dit jaar 100 jaar geleden dat WWI begon. Deze handgemaakte klaprozen van keramiek sierde de Tower. Over 2 dagen is het in Engeland écht 100 geleden.

SAM_3858 - kopie

 

En een mooie zonsondergang als afsluiting van deze plog.

XO

Het maken van de plogs duurt iets langer dan verwacht, ik probeer ze zo snel mogelijk te maken en online te zetten. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s