Fish fingers and custard: An ode to The Eleventh Doctor

Bowties. Fezzes. Hugs. The Crack in Amy’s Wall. Fish fingers and custard.

karen-gillan-11006

Een ode aan The Eleventh Doctor. Ja,  ik voel dat ik dat moet doen. Ik heb het natuurlijk over Doctor Who, een van mijn favoriete series off all time (and space). Hoewel ik pas vorig jaar het ben gaan kijken, snap ik echt niet waarom het voor mij zo lang geduurd heeft. In het begin dacht ik dat het niets voor mij was, omdat ik niet zo van de sciencefiction ben.  Uiteindelijk bleek ik toch te nieuwsgierig en ben het maar gewoon gaan kijken.  Ik kende de serie al heel lang,  doordat wij altijd op vakantie naar Engeland zijn gegaan. Doctor Who is een Britse serie,  en ontzettend populair (voor al meer dan vijftig jaar).  En toch had ik nooit de moeite genomen om de serie echt te kijken.
Tot vorig jaar. Ik waagde mezelf eraan. En dat was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Wat een geweldige serie! In het begin moest ik nog erg wennen aan de aliens en het hele gebeuren, maar dat was zo voorbij.

Het gekke vond ik dat de negende Doctor (Christopher Eccleston) na een seizoen er al mee ophield (wat erg snel is). Tiende Doctor David Tennant was zijn opvolger. Ik vind David echt een goede en leuke acteur en zijn rol als The Doctor was zeker niet verkeerd, ik heb erg om hem moeten lachen af en toe. En ik moet toegeven dat ik wel even heb moeten slikken toen David er mee stopte, maar zeker ook wel open stond voor een nieuwe Doctor. Ik was ontzettend benieuwd naar Matt Smith. Veel Whovians (zo noemen Doctor Who fans zichzelf) vinden/vonden dat David de beste Doctor was en kraken Matt helemaal af, je kunt wel begrijpen waarom ik zo nieuwsgierig was.

Vanaf het moment dat Matt Smith als Elfde Doctor crashte in Amelia Pond’s tuin, vond ik hem leuk. De manier van bewegen, zijn haar en zijn gekke food cravings (fish fingers and custard! ), ik vond het nu al geniaal. Vanaf dat moment vergat ik David gewoon even. Wat is deze Doctor vreemd (op een leuke manier)!
De negende en tiende Doctor Christopher en David hebben allebei Rose als sidekick gehad, en laat ik haar nou niet zo leuk/goed vinden.. David heeft ook nog Donna als sidekick gehad, en haar vond ik dan weer wel heel leuk en grappig.

Ik ben van mening dat de sidekicks ook een erg belangrijke rol spelen in hoe goed en leuk je de Doctor vind en op welke manier je tegen de Doctor kijkt. Ik vond David en hele goede Doctor, maar Rose was degene die het voor mij een beetje verpestte. Daar tegenover staat Matt Smith die Amelia (aka Amy) en Rory als sidekicks had (en later Clara), die ik wel heel erg waardeer(de). Dat maakt het kijken ook leuker vind ik. Dat is denk ik ook een van de grotere factoren die een rol speelt bij mijn liefde voor de Elfde Doctor. Ook is zijn manier van doen, praten, kleden en humor echt meer mijn ding (sowieso meer dan bij David). Matt is meer een silly en meer een alternatievere Doctor dan David. Matt is heel theatraal; veel arm-gezwaai en overdreven bewegingen en ik denk ook dat dat soort van zijn trademark is. Matt kan echt niet zonder handen praten en dat vind leuk!

Zoals jullie misschien al wel weten, stopte Matt er afgelopen jaar mee en werd bekend gemaakt dat Peter Capaldi de Twaalfde Doctor ging spelen. Op 23 augustus was het zover; Matt Smith’s days as the Doctor waren voorbij. En ik moet zeggen dat ik best een beetje verdrietig was. Tijdens aflevering 1 van het nieuwe seizoen, belt de Elfde Doctor nog naar Clara (vanaf het verleden) en ik moet zeggen dat ik een traantje moest weg gepinken. Ik ga hem zo missen, snif.

Ik moet behoorlijk wennen aan Peter Capaldi (vooral omdat ik hem ken van BBC One’s The Musketeers), omdat hij zó anders is dan Matt Smith. Ik ga hem vast en zeker leuk vinden, maar ik denk dat Matt voor mij toch wel de lat heel erg hoog heeft gelegd. Ik denk dat niemand (voor mij) aan Matt kan tippen. He’s the best.

This all is my opinion, and my opninion alone. Don’t feel offended or insulted or anything if you feel different about this! Iedereen is weer anders – gelukkig maar – en ik denk dat iedereen een andere mening heeft over welke Doctor leuker is, om verschillende redenen. De ene spreekt je meer aan dan de ander, en dat is bij iedereen zo, geloof ik. Iedereen heeft zo zijn redenen en mening hierover.

 

The Doctor will see you now.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s