Bekeken films september 2014

Ik heb de afgelopen maand bar weinig films gekeken, welgeteld twee.. Dat wordt in oktober flink inhalen! Kijk mee naar mijn bekeken films van september.

Captain America (2014) – 14 september
Steve Rogers (Chris Evans), beter bekend als de superheld Captain America, heeft moeite met zijn rol in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), alias Black Widow, trekt hij ten strijde om een sterke maar geheimzinnige vijand te bestrijden, die zich verstopt in het hedendaagse Washington. Natasha is een spionne die werkt voor S.H.I.E.L.D., de veiligheidsdienst onder leiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson). – Bron

I loooovvee superhelden films. Op IMDB wordt deze film – wat een vervolg is op de tweede Captain America – beter beoordeeld dat het eerste deel. Wat eigenlijk ongebruikelijk is. De meeste mensen vinden vaak de eerste films beter dan de vervolgen. Ook ik vind deze film beter dan zijn voorganger. Er zit een hoop (zeg maar gerust berg) actie in. Er wordt veel in gevochten en veel van de stunts zijn ook echt overbodig (driedubbele salto achterover wanneer ze aan het vechten zijn), wat een beetje een hilarisch effect geeft. Ik heb af en toe echt moeten lachen om de onnodige acrobatiek. Hoewel ik wel moet toegeven dat het er wel vet uit ziet (dat kan ik echt niet ontkennen). Ook de nodige explosies zijn aanwezig. Ondanks al die actie vond ik hem ook heel spannend. Ook zit er af en toe een grapje verstopt. Vind ik leuk. Als je van actie en superhelden houdt, zeker kijken!

Maleficent (2014) – 29 september
De Disney-klassieker ‘Sleeping Beauty’ vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent (Angelina Jolie), de heks die op de geboortedag van ‘Doornroosje’ een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?Bron

Toen ik deze film ging kijken wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. De trailer zag er vet uit, maar geeft naar mijn mening de film niet zo goed weer. Het is eigenlijk gewoon een best wel zielig verhaal, maar wel heel erg mooi. Vanuit het echte sprookje ken je Maleficent als een slechterik, deze film geeft aan hoe ze zo is geworden, maar heeft ook een twist betreft haar ‘haat’ tegenover Prinses Aurora (Doornroosje). Ik vind het echt een prachtig verhaal. Angelina Jolie speelt haar rol echt perfect. De casting is gewoon geweldig goed gedaan. Alles ziet er mij betreft heel ‘echt’ uit. Ik zou zeggen: zeker kijken als je fan bent van sprookjes met een twist (net als de serie Once Upon a Time).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s