Dag #6 – Favoriete films die je nooit zat raakt

Oh lord. Oké, ik ga proberen het kort te houden. Dit is namelijk HET onderwerp waar ik over door kan blijven ratelen..

Films. Je kunt er niet genoeg kijken naar mijn mening. Ze brengen je even naar een andere wereld dan de jouwe. Soms is dit een blije wereld, soms ellendig en soms magisch. Je kunt zelf kiezen waar je zin in hebt en even helemaal wegdromen bij de wereld die je gaat betreden de komende anderhalf tot 3 uur. Lees verder voor een lijstje van mijn favoriete films die ik nooit zat raak!

Niet-favoriete genres
Ik ben erg kieskeurig qua genres. Het ligt er maar net aan in welke mood ik ben. Hieronder een paar genres waar ik écht niet van houd en waarom:

 • Horror: ik heb geen sterk hart en ben gauw bang. Ook krijg ik snel nachtmerries van enge films. Vaak gebeuren er ook een hoop ranzige dingen. Ik ben ook niet gek op spookhuizen of attracties als Walibi Fright Night of Dungeons. Ook kan ik me ergeren aan hoe dom de mensen in horrorfilms wel niet kunnen zijn (gaan kijken wanneer ze iets horen, de groepen splitsen wanneer ze achtervolgt worden, etc.).
 • Musical: ik hou gewoon niet van het hele zang-gebeuren. Hoewel ik musicals in het theater niet erg vind, stoor ik me vaak wel aan de films (denk aan Annie, etc.). Hoewel ik de nieuwere musicalfilms (bijvoorbeeld in animatieversie of vernieuwde versie van sprookjes) dan weer niet storend vind. Ik zei het toch: kieskeurig.
 • Western: cowboys en indianen? No, thanks. Ik heb hier helemaal niks mee. Geen idee waarom, eigenlijk.

Actie vind ik leuk, maar met mate (er moet nog wel een verhaal inzitten, het moet niet draaien om de explosies). Ook met Sci-Fi ben ik erg kieskeurig. Zo vindt ik Doctor Who en Star Trek (de nieuwere versie) wél leuk, maar Star Wars weer niet. Ook superheldenfilms en films als Divergent en The Hunger Games vind ik geweldig. Ik weet niet zo goed waar het allemaal aan ligt, maar sommige dingen hebben zo mijn voorkeur.

Mijn favoriete films
Ik heb ontzettend veel films gezien en kan echt niet een top 5 kiezen. Ik vind het zo moeilijk dit.

 • Harry Potter (alle delen), deze heb ik ondertussen wel zo ongeveer 20 keer gezien. Elk jaar kijk ik ze weer opnieuw. En elke keer ben ik weer opnieuw betoverd. Mijn nummer 1! Hieronder een video van The Fine Bros die de 7 films samenvatten in 7 minuten, haha.
 • The Hobbit (ik kan niet wachten op deel 3!). Misschien vreemd omdat ik de LOTR-films niet zo leuk vond, maar de Hobbit heeft wel echt mijn hart gestolen. Ik vond twee leuker dan deel 1 (waarschijnlijk door Smaug). Hieronder de trailer van film 2.
 • About Time. Hoewel ik hem nog maar een keer heb gezien, is dit wel echt film die ik vaker zou willen kijken. Zeker een favoriet!
 • Tangled. Mijn absolute (met bijna 100% zekerheid) favoriete animatiefilm.
 • Love Actually. De kerstfavoriet. Die ook elk jaar weer op tv te zien is.
 • Bridget Jones (alle delen), ik hou van die gekke Bridget!
 • Leap Year, omdat Amy Adam hierin speelt en de film echt ontzettend  grappig is!
 • (Bijna) alle superheldenfilms (laat me alsjeblieft niet kiezen..). Hieronder een compilatievideo met alle superhelden (waar ik eerlijk moet toegeven dat ik ze niet allemaal heb gezien, maar de meeste toch echt wel).
 • Pirates of the Caribbean (alle delen), gouwe ouwe! Wist je dat er in 2017 deel 5 uitkomt? Hieronder een video met de grappigste Jack Sparrow momenten uit de eerste film The Black Pearl

Waarschijnlijk ben ik er nog een hoop vergeten.. Maar dit zijn sowieso films die ik kan blijven kijken zonder ze beu te worden.

Naam lettertype 30

Afbeelding van weheartit.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s