Dag #7 – Wat is mijn droombaan?


Wat is mijn droombaan en hoe zie ik mijn toekomst? En wat is mijn alternatief voor als mijn droombaan niet uitkomt? Ik vertel het je vandaag!

Studie
Een goede en leuke baan begint bij je studie. Ik studeer Pedagogiek op het HBO aan de HZ in Vlissingen. Ik zit op het moment in mijn tweede jaar. Ik ben ooit begonnen op het vmbo. Daar heb ik ik mijn diploma gehaald, en ben daarna doorgestroomd naar havo 4. Ook daar heb ik mijn diploma behaald. Daarna had ik mijn keuze gemaakt om voor Leraar Basisonderwijs te gaan studeren (ook aan de HZ), wat helaas niet uitpakte zoals ik wilde. Mijn stage was onvoldoende en ik vond het ook niet zo leuk als dat ik had verwacht. Ik was gedwongen een andere/nieuwe studie te kiezen, waar de decaan mij een tip gaf om eens te gaan kijken bij de opleiding Pedagogiek. Wat ik deed, en het me erg aansprak. Na de open dagen en voorlichtingen had ik mijn keuze gemaakt: dit ga ik doen.

Nu zijn we iets meer dan een jaar verder en ik ben nog steeds gelukkig met mijn keuze. Het vak is erg breed en je kunt bijna overal wel aan het werk (waar kinderen/jongeren bij betrokken zij).

Hoe zie ik mijn toekomst?
Ik vraag me af of ik dit waarvoor ik nu studeer de rest van mijn leven wil doen. Al denk ik dat ik mijzelf eigenlijk wel een eigen praktijkje zie beginnen, waar ik mijn eigen plan kan trekken.

Droombaan?
Wat ik net al zei lijkt een eigen praktijk me wel wat. Een vriendin van mij studeert Pedagogische Wetenschappen, op de universiteit. We zitten altijd te grappen dat we samen een praktijk gaan starten en dat zij dan mijn ‘baas’ wordt. Ik moet zeggen dat het niet heel verkeerd klinkt, al vraag ik mij wel af of samenwerken op die manier (met een van je beste vriendinnen) wel goed is voor je vriendschap.

Verder lijkt het me wel wat – als ik het als pedagoog zijn beu ben – om fulltime te bloggen over van alles. Dit kan over pedagogische aspecten zijn, maar het liefst over films, series en sterren. Dat ik dan naar events mag en bekende mensen mag interviewen (dan komen die gespreksvaardigheden van de opleiding Pedagogiek toch nog mooi van pas)! Dat is denk ik toch wel mijn droombaan denk ik! Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn opleiding echt onwijs leuk, met de stages, de kinderen en de inhoudelijke stof. Maar om van mijn grootste hobby en passie (films & series kijken, en hierover praten/schrijven) mijn baan te maken, dat lijkt me wel wat.

Verder spreekt interieur mij ook heel erg aan, al moet je daar wel en studie voor hebben gehad geloof ik (voor het interviewen van sterren ook geloof ik, journalistiek?). Verder als dat later ook niks meer is, zou ik graag een winkeltje beginnen, met interieur- en toffe kantoorspullen.

Zoals je ziet heb ik best wel een breed gebied aan interesses. Ik vind gewoon heel veel leuk. Ik heb dus 3 keuzes eigenlijk als het gaat om droombanen, dus misschien ook wel meer kans op succes ;). Wie weet hoe de toekomst eruit komt te zien? Ik vind het al moeilijk om een jaar vooruit te kijken..

Wat is jouw droombaan?

Bedankt voor het lezen! ❤

Naam lettertype 30

Afbeeldingen afkomstig van WeHeartIt.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s