Dag #9 – Mijn dagelijkse routine

Een slaperig hoofd, jezelf uit bed slepen op de vroege morgen. Geen eetlust hebben om 7 uur ’s ochtends. Met je dromerige hoofd mascara in je wenkbrauwen smeren. Een ei willen koken, maar het ei niet in het water leggen. Buiten die dingen heeft iedereen (denk ik) wel een vaste routine ’s ochtends. Naast die ochtendroutine heb je ook een aantal dingen die je vaak elke dag overdag hetzelfde doet. Vandaag vertel ik je mijn dagelijkse routine.

Schooldag (niet perse vroeg..)
Als ik naar school moet, wil dit niet altijd zeggen dat ik vroeg op moet. Ik heb een tijd gehad dat pas om 13.00 uur les had op een dag. Onder dit kopje vertel ik je wat ik ongeveer doe op een schooldag (wat elke keer eigenlijk wel anders is).

Wakker worden en ochtendroutine
1. Mijn wekker gaat (10 minuten voordat ik werkelijk uit bed moet).
2. Ik kijk op mijn telefoon of ik Whatsapp berichtjes heb. Zo niet, doe ik mijn tablet aan en kijk ik op Twitter, Instagram en (als het even kan, wanneer ik niet perse mijn bed uit hoef) lees ik blogposts op Bloglovin’ en kijk ik YouTube-filmpjes. Vaak blijft het toch bij Twitter en Instagram en dan moet ik uit bed..
3. Ik ga uit bed, ga naar de wc en was ik mezelf.
4. Ik kies de kleren uit die ik die dag wil dragen (beetje kijkend naar het weer op mijn tablet).
5. Ik borstel mijn haar en maak eventueel nog een staart of vlecht.
6. Ik maak nog mijn gezicht een keer extra schoon met wat tonic.
7. Dagcrème, oogpotlood, wimpers krullen, mascara, wenkbrauwpoeder en eventueel (als ik tijd heb) wat eyeliner.
8. Ik pak mijn schoolspullen – die ik de avond ervoor heb ingepakt), doe mijn rolluik omhoog, licht uit en naar beneden.
9. Ik zet de waterkoker aan, pak brood en maak mijn lunch klaar voor die dag. Eventueel pak ik nog wat extra eten is voor ontbijt die ik meeneem voor in de trein (wanneer ik op dat moment geen honger heb).
10. Ik zet voor mezelf een bakje thee (half warm, half koud water) en drink die op. Ondertussen lees ik het nieuws.
11. Jas aan, sleutels bij de hand. Tas om, en de deur uit. Deur op slot en naar de schuur. Deur open, fiets eruit, deur op slot. Poort open, eruit en weer op slot.

VlissingenVlissingen vanaf de dijk (als je van het station komt).

Reizen
12. Vervolgens fiets ik 15-20 minuten naar het station (eventueel met een schoolgenootje), waar ik de trein naar Vlissingen neem.
13. In de trein doe ik mijn oortjes in om naar wat muziek te luisteren of om serie te kijken (als ik alleen ben).
14. Een uur later ben ik in Vlissingen en loop ik 10 minuten naar school.

Op school, terug naar huis en avondroutine
15. Op school volg ik lessen en ga ik vervolgens weer naar het station (lopend of met de bus), waar ik weer de trein terug naar huis neem.
16. En weer naar huis fietsen.
17. Eenmaal thuis, schoenen uit, tablet aan en even een spelletje spelen.
18. Daarna toch naar boven om eventueel schoolwerk te doen voor de volgende school-/stagedag of komende week.
19. Daarna avondeten, en eventueel tv kijken met mijn ouders. Na het eten ga ik vaak nog even bloggen, YouTube kijken of film/serie kijken. Als ik de dag erna een drukke dag heb, bereid ik me nog even voor (als ik daar nog niet mee klaar was).
20. Daarna wekker zetten voor de dag erna, make-up eraf, mezelf wassen, haar borstelen en in een staart. Pyjama aan en mijn tas inpakken. Vervolgens naar bed met mijn tablet, waar ik nog een aflevering Law&Order: UK kijk totdat ik moe wordt (of ik lees een boek) en dan lekker slapen!

Stagedag
Op een stagedag is eigenlijk alles hetzelfde, behalve dan dat ik dan wel probeer te eten, omdat ik met de bus naar stage ga en je in de bus niet mag eten. Ik reis ook in mijn eentje van en naar stage. En natuurlijk doe ik ook andere dingen op stage dan op school. Voor de rest is alles hetzelfde.

Weekend
In het weekend zet ik geen wekker, tenzij ik echt een shitload aan dingen moet doen. Op vrijdag- en zaterdagavond ga ik vaak laat naar bed. Overdag maak ik schoolwerk, blog ik, speel ik Farm Heroes of Candy Crush, kijk ik YouTube, lees ik blogs of kijk ik series/films. Als ik met iemand heb afgesproken ga ik dat uiteraard doen. ’s Avonds is een beetje hetzelfde. Ik kijk tv, films of een serie. Mijn weekenden zijn vooral erg lui en ontspannen. Het komt soms ook nog wel eens voor dat ik met mijn ouders mee naar de caravan in Zeeuws-Vlaanderen ga voor het weekend (al is dat meer in het voorjaar of in de zomer). Ik heb geen bijbaantje, dus vandaar mijn luie weekend.

Dit zijn mijn dagelijkse routines wel een beetje op een normale schooldag. stagedag en in het weekend!

Naam lettertype 30

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s