Dag #12 – Wat doe ik als ik alleen thuis ben?

Alleen thuis zijn. Geen ouders, geen broer of zus in de buurt. Ga je je zitten vervelen of gaat je helemaal los? Nodig je vrienden uit of ga je op de bank hangen met een pizza en een film? Vandaag vertel ik je wat ik doe als ik alleen thuis ben.

Het komt niet ontzettend vaak voor dat ik heel de dag alleen thuis ben. Vaak is het alleen een middag, of alleen de avond. Mijn ouders zijn een aantal keer in het weekend zonder mij of mijn zus naar de stacaravan gegaan in Zeeland, waardoor mijn zus en ik alleen thuis waren. Vaak moest mijn zus dan ook nog werken en ging daarna gelijk naar haar vriend. Wat dus betekende dat ik alleen thuis was voor het weekend. Ik vertel je wat ik dan zoal doe (en verwacht er niet teveel van, haha).

’s Avonds alleen
Als ik ’s avonds alleen thuis ben, eet ik dus ook alleen. Mijn moeder brengt vaak voor dat soort gelegenheden pizza of een maaltijd salade mee. Ik krul me dan helemaal op in een dekentje op de bank, met een tv-programma, film of serie. Of ik kijk een programma terug dat ik had opgenomen. Vaak haal ik mijn laptop van boven, ga een beetje internetten (Twitter, Facebook) terwijl ik tv kijk. Vaak kijk ik een film na het eten totdat ik naar bed ga. Ook blog ik vaak een beetje. Bakje thee erbij, kaarsjes aan. Heerlijk.

Heel de dag alleen
Wanneer ik heel de dag alleen ben, maak ik vaak een uitstapje naar de stad of spreek ik wat af met vrienden/vriendinnen. Als die niet kunnen afspreken, komt het ook wel eens voor dat ik een rondje ga wandelen met muziek in (natuurlijk wel als het een beetje mooi weer is). In de zomer ben ik vaak in de tuin te vinden in de zon met een boek en een muziekje. Als het echt slecht weer is, maak ik vaak huiswerk of vind je mij achter de computer. ’s Avond kijk ik (net als  hiervoor) televisie of ben ik te vinden op sociale media. Ook ben ik soms creatief bezig als ik echt geen zin heb om tv te kijken. Ik kan ook gerust heel de dag op Pinterst en Etsy zitten om inspiratie op te doen voor van alles. Ik vind interieur heel leuk en ben al soort van bezig om mijn toekomstige huis in te richten, haha. Ik vind het heerlijk om de Pinterest-perfecte foto’s te pinnen en inspiratie op te doen voor later. Ook kom ik gave ideetjes tegen om te maken (of ik ze dan doe is een tweede..). Ook blog ik vaak, als ik inspiratie heb.

Het is niet ontzettend bijzonder, gewoon wat ik vaak op een normale doordeweekse avond ook doe (wanneer ik niet alleen thuis ben), alleen ben ik meer beneden te vinden als ik alleen ben. Ik maak voor mezelf een soort nest, haha. Ik vind het heerlijk om alleen thuis te zijn, maar niet voor té lang.

homealoneVaak zit ik er zo bij, als ik alleen thuis ben.

Naam lettertype 30

Bron foto’s 1 & 2.

Advertenties

Een gedachte over “Dag #12 – Wat doe ik als ik alleen thuis ben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s