Dag #13 – Mijn dag in (teveel) detail

Natuurlijk is dit artikel niet om 15.00u online gekomen, omdat ik anders niet mijn volledige dag kan laten zien. Ik had ook wel mijn dag van woensdag kunnen pakken, maar vind het minder leuk dan wanneer ik nu vertel wat ik ook daadwerkelijk vandaag heb gedaan.
Vandaag is het donderdag, wat betekent dat ik naar stage moet vandaag. Ik vertel je vandaag mijn dag in (teveel) detail. En even van tevoren: dit is een erg lang artikel, haha.

Ochtend
Het is 6:20, ik wordt wakker van mijn wekker. Zuchtend en steunend dat ik zo vroeg op moet zet ik mijn wekker uit en pak mijn mobiel van het nachtkastje en trek de oplader eruit. Ik kijk of ik Whatsapp berichtjes heb. Die heb ik niet, dus pak ik mijn tablet van de grond, die aan de oplader heeft gelegen en start Twitter op. Ik doe het lichtje naast mijn bed aan. Ik lees mijn Twitterfeed en klik vervolgens op Instagram. Ik scroll door de foto’s, like hier en daar wat. Het is nu 6:25, ik kom met veel moeite uit bed. Loop naar de badkamer, ga naar de wc, poets mijn tanden, was mezelf en loop weer terug naar mijn kamer. Ik kijk in mijn kast wat ik aan wil doen vandaag. Het wordt een zwarte jeans van de C&A, een shirtje van het merk Madonna, een zwart vest van Primark, sokken van de H&M en schoenen van TMS. Ik haal mijn haren uit de staart, borstel ze en doe het voorste plukje aan de rechterkant van mijn hoofd met een speldje vast. Ik maak mijn gezicht nog eens schoon met wat tonic van het Kruidvat, doe wat Biodermal dagcrème op, doe wat Essence Stays No Matter What Waterproof oogpotlood en de IncrediBALL mascara van Miss Sporty op en vul mijn wenkbrauwen in met wat donkere oogschaduw van Catrice, in de kleur 350 Starlight Expresso. Ik doe mijn Fa deodorant in de geur Mystic Moments op en een appelgeurtje die ik ooit kocht bij de Big Bazar (ruikt naar DKNY Be Delicious). Ik doe mijn rolluik omhoog (en tot mijn spijt is het nog pikdonker),pak mijn telefoon, tablet, flesje water en mijn tas (van Eastpack) en doe mijn licht uit.

Ik loop in het donker de trap af naar de gang, pak mijn jas en sjaal van de kapstok en loop de huiskamer binnen. Ik doe het licht aan.
Ik hang mijn jas en sjaal over een stoel en loop naar de trapkast om wat brood te pakken. Eenmaal in de keuken, pak ik een bord uit de kast, neem 3 boterhammen en smeer er boter op (Becel Light). Ik doe er een plakje kaas op, klap mijn boterhammen dicht, doe deze in een boterhamzakje en leg ze op de bar. Ik doe nog wat snoeptomaatjes in een zakje en pak een koek uit de trapkast. Ondertussen heb ik de waterkoker ook nog aangezet en begint deze te fluiten (van het merk Tomado). Ik doe mijn theebeker voor de helft vol met heet water, en vul deze bij met wat koud water uit de kraan. Ik hang mijn theezakje in de beker (Lipton White Tea Pomgrende). Ik smeer nog een boterham op en strooi er wat vruchtenhagel van De Ruijter op. Ik loop naar de eettafel met mijn bord en beker en ga zitten. Boterham in mijn mond proppend, thee naar binnen gietend lees ik wat nieuws.

Ik loop terug naar de keuken, zet mijn beker, bord en mes in de vaatwasser, ruim alle spullen op. Ik doe het eten, flesje water en mijn tablet in mijn tas, pak mijn sleutels. Ik trek mijn jas aan, doe mijn sjaal om en stop mijn telefoon in mijn linker jaszak en doe mijn rugzak op mijn rug. Aangezien er nog niemand wakker is, doe ik alle lichten uit en draai de deur open, loop naar buiten en draai de deur weer op slot. Ik loop naar de schuur, draai deze open. Ik loop naar de poort en ook deze draai ik van het slot. Vervolgens loop ik weer naar de schuur, waar ik mijn fiets uit haal en mijn lichten aandoe. Ik draai de schuur weer op slot en loop met mijn fiets het pleintje op. Ik draai me om en draai de poort op slot. Ik stop mijn fietssleutel in mijn tas. Het is nu 7:00 uur.

Ik fiets naar het station, mijn dynamo loeiend. Het is koud, dus ik verberg mijn handen (voor zover dat gaat) in de mouwen van mijn jas. Als ik in de stad ben, kijk ik op de klok van het busstation, het is 7:11. Ik loop op schema. Ik fiets verder tot ik bij het station ben. Ik zet mijn fiets in het fietsenrek en loop naar de bushalte waar mijn bus vertrekt over 6 minuten. Ik doe mijn fietssleuteltje aan mijn sleutelbos en stop deze weer in mijn tas. Ik pak vervolgens mijn oordopjes uit mijn tas en plug deze in mijn telefoon. Ik zet het nummer Losing My Mind van Maroon 5 op (op repeat) en wacht tot de bus komt. Wanneer ik de bus aan komt rijden, pak ik mijn ov uit mijn pashouder. Ik stap de bus ik, check in en zeg ‘Goedemorgen’ tegen de chauffeur. Ik ga op mijn standaard plekje zitten rechts bij het raam. Om 7:24 vertrekt de bus richting stage. De hele weg luister ik naar mijn muziek en kijk ik een beetje buiten.

Eenmaal aangekomen bij mijn bushalte vlak bij stage, check ik uit, roep ‘Doei’ tegen de buschauffeur en stap uit. Ik stop mijn ov weer in mijn pashouder en tas en begin te lopen. Ik loop zo’n 10 minuten naar mijn stageschool. Het is nu 8:00. Ik bel aan en zeg ‘goedemorgen’ tegen de conciërge en ‘dankjewel’ omdat hij de deur voor mij opendoet. Ik loop naar binnen, en zet mijn tas neer. Ik doe mijn oortjes uit, trek ze uit mijn telefoon en doe ze in mijn tas. Ik trek mijn jas en sjaal uit en hang deze op de kapstok. Vervolgens loop ik met mijn tas naar het lokaal de Bezige Bij, waar zich bijles en de schakelklas bevind. Vervolgens loop ik naar de koffiekamer om de waterkoker alvast bij te vullen en aan te zetten. Ik pak een glazen beker en een theezakje (English Breakfast) en hang deze erin. Ik wacht tot deze afslaat. Ondertussen ga ik bij mijn stagebegeleidster en wat collega’s staan en een beetje kletsen. De waterkoker slaat af. Tijd voor thee! Tot 8:20 blijven we hangen. Mijn begeleidster loopt even met mij mee om de map met extra rekenuitleg en sommen aan te wijzen en wat uit te leggen voor later.

Mijn begeleidster heeft vandaag NME (Natuur- en Milieu Educatie)-dag, wat betekent dat ik het vandaag alleen moet doen, haha.

Rond 8:45 ga ik de kinderen van groep 4 die bij mij in het leesgroepje zitten halen (in totaal 6 kinderen uit 2 klassen). We lezen doelkaart 10. Daarna gaan de kinderen weer terug naar hun klas. Ik pak de scoreformulieren en het blok van de Peabody Test en loop naar de dependance van de school (straat oversteken). Ik loop naar de klas (groep 1/2) en vraag aan de juf of ik een voor een kinderen mee mag nemen om te toetsen. Dat mag, ik neem het eerste kindje mee. Tijdens deze test ga je de woordenschat testen. Op het blok staan steeds 4 plaatjes, jij als begeleider leest steeds een woord op en het kind wijst het bijbehorende plaatje aan (dus bijvoorbeeld fruit, kind wijst het plaatje met fruit aan). Dit doe je totdat het kind meer dan 9 fout maakt. Dit heb ik een aantal keer gedaan. Rond de kleine pauze (10.00/10-.15). Ik wilde van de andere klas nog kinderen testen, maar een collega had ze net mee voor iets anders, dus dat was pech. Ik loop terug naar het hoofdgebouw en houd pauze met een beker chocolademelk.

Na de pauze haal ik twee jongens uit groep 5 om aardrijkskunde nog eens door te nemen. Ze hebben volgende week toets en hebben moeite met verhaalbegrip. Het nog een keer bespreken helpt ze het beter te onthouden waar de tekst over gaat. Daarna haal ik een meisje uit groep 5 om met mij verhaaltjessommen te oefenen. Daarna is het lunchpauze. Ik werk nog even op de computer aan mijn opdrachten voor ik ga eten.

Middag
Tijdens het eten worden onderwerpen als Expeditie Robinson besproken, maar ook serieuzere onderwerpen als de keuze van opleiding en school. De dochter van één van de collega’s wilt net als ik (hoogstwaarschijnlijk) pedagogiek gaan studeren, maar is er nog niet helemaal uit op welke school. Aanstaande zaterdag is het namelijk open dag op de HZ (mijn school) en daar gaat ze ook kijken.

Na de middagpauze ga ik nog tot 2 uur (zo’n 3 kwartier/halfuur) aan de slag met mijn opdrachten, daarna ga ik bij groep 5 observeren voor een stageopdracht (ik moet de sociale competentie van de groep ik kaart brengen). Rond kwart voor 3 ga ik terug naar het zorglokaal, waar ik de meeste van de tijd te vinden ben. Ik ga verder met mijn opdrachten (weinig kinderen vandaag) voor school.

Ik heb tot 17.00 doorgewerkt. Spullen gepakt, jas aan en naar de bushalte lopen. De bus komt wat te laat, maar gelukkig is er nog een plekje (ondanks het spitsuur). Rond 17.35 ben ik weer bij het station. Ik loop naar mijn fiets en fiets naar huis onder het genot van muziek van Ed Sheeran (het album +). Eenmaal thuis (17:55) zet ik mijn fiets in de schuur, loop naar binnen en gooi ik mijn jas op de stoel. Ik plof in de stoel en bekijk wat reclamekrantjes.

Avond
Dan gaan we eten. Chili Con Carne. Ik eet een Tjakka! perzik kwarkje. Ik ga na het eten nog naar boven om dit te typen. Wat muziek te luisteren en blogs te lezen. Om half 9 wordt ik geroepen dat Expeditie Robinson begint. Ik ga naar beneden en neem mijn überzachte dekentje mee. Ik drink aardbei-granaatappel thee en eet 3 kaneelbiscuitjes. In de reclameblokken ga ik naar boven om mijn sinterklaaslijstje te maken (we kopen voor degene die je getrokken hebt een cadeautje). Tijdens Expeditie Robinson eet ik nog wat uit een zak Japanse Mix en drink een glaasje Coca-cola. Na het programma trekken we de enveloppen voor Sinterklaas. Daarna ga ik naar boven om deze blogpost af te typen. Ondertussen kijk ik naar het programma Life Story op BBC One (natuurprogramma). Ik voeg nog wat foto’s toe (ik heb helaas geen foto’s gemaakt deze dag, ben ik totaal niet aan toegekomen) en zet het artikel online.

Het is nu 22:30 dat ik dit typ. Over een halfuurtje lig ik denk ik in bed, ga ik nog een aflevering Law & Order: UK kijken, Twitter ik nog een beetje en ga ik slapen.

Morgen ben ik onverwachts vrij. We zouden Studieloopbaancoaching-uur hebben, maar dat gaat niet door, omdat het team besloten heeft die tijd te besteden aan het nakijken van de tentamens en verslagen. Ook niet verkeerd. De les wordt doorgeschoven naar volgende week vrijdag. Morgenmiddag ga ik naar een vriendin toe om haar kitten te bewonderen (die ondertussen al bijna geen kitten meer is, haha) en om (misschien) mijn jaren ’50 carnavalsjurk door te verkopen aan haar. Verder kan ik gewoon lekker uitslapen!

Tot morgen.

Ik zei toch een lang artikel.. bijna 1900 woorden, haha!

Hoe was jouw dag?

Naam lettertype 30

 

Bronnen foto’s 1, 2,3,4,5,6,7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s