Spanning en sensatie gisterenavond

Gisterenavond kwam de ramptoerist in mij naar boven. Ik vertel je mijn ‘spannende’ avond.

SAM_4194

Gisteren gingen mijn vader en ik naar de bioscoop/het filmhuis, om de film Nena te zien. Toen we terug thuis kwamen rond half 11 ’s avonds en ik de auto voor ons huis (scheef in-) parkeerde, hoorde we allebei een kind huilen. Nou ja, dat is niet zo bijzonder dachten we, dat zijn we wel gewend bij ons in de buurt. Ik ben gelijk naar boven gelopen, wilde net mijn tandenpoetsen en stond nog half aangekleed in mijn kamer, klaar om mijn pyjama aan te trekken. Op dat moment hoorde ik sirenes. Oh dat zal wel op de grote weg zijn vlakbij, dacht ik. Maar de sirene ebde niet weg, maar kwam dichterbij. Ik deed mijn rolluik weer een stukje open en zag tot mijn verbazing een politieagente op de oprit van het pleintje staan.

Aan het eind van het pleintje zit een garage, waar in het verleden wel eens stiekem drugs werd gedeald (ja lekkere buurt..), dus ik bracht het gelijk daarmee in verband. Maar tot mijn verbazing reed er een brandweerwagen met zwaailicht en sirenes aan het pleintje op. Huh? Ik mijn badjas aandoen (ik had alleen nog een shirt, ondergoed en sokken aan (TMI)) en rende naar buiten (op mijn sokken) om te kijken wat er aan de hand was. Ik zag dat mijn vader al buiten stond. Net als een hoop andere mensen. Dit leek ernstig.

Het bleek dat een huis verderop het pleintje in brand stond (ik heb geen vuur gezien, maar wel veel rook). Ik kreeg het na een tijde koud, zo met mijn blote benen. Dus ik ben nog even gauw naar binnen gerend om een joggingbroek aan te trekken en een jas. Steeds meer mensen uit de straat kwamen op het rumoer af (meeste ook in pyjama).

Omroep Brabant

Er stond nu dus een politieauto en een brandweerwagen. De politieagente vertelde dat er zo nog een brandweerwagen aan zou komen en nog een ambulance. En die kwamen. Ondertussen vertelde een buurvrouw dat de brandweerman uit de straat (die is ondertussen gepensioneerd, maar zit nog wel bij de vrijwilligers) een berichtje had gehad van zijn zoon (die bij de kazerne werkt) dat er een melding binnen was gekomen voor een binnenbrand bij ons in de straat. Hij is er meteen naartoe gegaan en heeft de deur opengebroken (ik weet niet of de mensen er al uit waren, dit was voordat ik thuis was). Een andere buurvrouw vertelde dat de mensen uit het huis ook helemaal zwart van het roet zagen (ik heb ze zelf niet gezien). Er werd een rood-wit gestreept afzetlint gespannen, en inmiddels stond heel het plein vol met buren. De brandweer was intussen druk de rolluiken omhoog te krijgen en de brand te blussen (geen slangen, maar waarschijnlijk met brandblussers).

Mijn moeder is door alles zowat heen geslapen (die was al naar bed). Ik zat te twijfelen of ik haar nog moest wakker maken. Ik hoorde haar hoesten, dus ik ben even gaan kijken. En ze was wakker, dus ik heb verteld wat er aan de hand was, en ze was gelijk nieuwsgierig en keek uit het raam. Ze had de sirenes dus niet gehoord, omdat ze haar oordoppen in had en ze moe was (ze was al heel de dag niet helemaal lekker).

Ook arriveerde de pers ondertussen. Twee mannen met flinke (foto)camera’s. Hieronder twee ‘kranten’artikeltjes over de brand.

Vrouw en kind gewond bij brand woning

“In een woning aan de (….)berg heeft woensdagavond een brand gewoed. Een vrouw en een kind zouden met een ambulance overgebracht zijn naar een ziekenhuis. Mogelijk hebben zij rook ingeademd.

De melding van de brand kwam tegen halfelf. Het is niet bekend hoe het met de vrouw en het kind gaat en wat de oorzaak van de brand is. ” – BN de Stem.

Vrouw en kind naar ziekenhuis na binnenbrand

Een vrouw en een kind zijn woensdagavond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk hebben zij rook ingeademd bij een binnenbrand in een huis aan de (…)berg in (…).

De brand in het huis brak rond halfelf uit. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, een bankstel zou vlam hebben gevat.

Rook
Of er behalve de vrouw en het kind meer mensen in huis waren, is niet bekend. De brandweer moest een rolluik aan de buitenkant van het huis openbreken om de rook naar buiten te laten.

Het leek er in eerste instantie op dat de vrouw en het kind alleen gecontroleerd werden door ambulancepersoneel. Even later is de ambulance toch met de twee naar het ziekenhuis vertrokken. Over hun eventuele verwondingen is niets bekend.

Er is ook een dierenambulance opgeroepen voor een poes die in het huis werd gevonden.” – Omroep Brabant

Tegen het einde stonden er dus 2 brandweerwagens, 1 politieauto, 1 ambulance en de beveiliging kwam er ook nog bij. Aan de buitenkant mankeert het huis niets, maar ik weet natuurlijk niet hoe het er binnen uitziet, maar als ik mijn buurmeisje (die daarnaast woont) moet geloven, is er flinke schade. Na een tijdje gingen ze allemaal weer weg (zowel de buren als alle hulpdiensten). Ik kon eindelijk naar bed (ik kan toch niet slapen als er in de straat zoveel rumoer is).
Ik ben blij dat er niemand écht gewond is geraakt (op het inademen van de rook na) en dat ze er op tijd bij waren. Zomaak je nog eens wat mee.
Ik was eigenlijk van plan die avond vroeg naar bed te gaan, en dat ging al niet door, toen mijn vader vroeg of ik mee naar de film wilde (altijd!). Maar achteraf lag ik dus nóg later op bed dan de tweede keer gepland. Ik dacht, ‘oh dan lig ik er kwart voor 11 wel in’. Nope. Dat werd dus kwart voor 12, haha. De volgende dag (vandaag dus), moest ik wel gewoon om 6:20 op, dat was wel even pijnlijk.
Heb jij ook wel eens zoiets van dichtbij meegemaakt?
Naam lettertype 30
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s