Dag #16 Toekomstbeeld (over 10 jaar)

De toekomst is iets waar ik maar moeilijk naar toe kan kijken. Ik vind het lastig allemaal dingen al te plannen of te zeggen ‘dit ga ik later doen’ of ‘zo ziet mijn leven er over x aantal jaar uit’. Wie weet verongeluk ik wel of raak ik helemaal nooit meer aan de man, met wie ik de rest van mijn leven mee zag doorbrengen. Wie weet kan ik helemaal geen kinderen krijgen, en ga ik niet het beroep beoefenen waarvoor ik nu aan het studeren ben. Toch ga ik vandaag proberen een beeld te scheppen, zoals ik zou willen dat mijn leven eruit moet zien over 10 jaar (wat ontzettend veel is..). Lees verder voor mijn toekomstbeeld!

Natuurlijk fantaseer ik wel eens over bijvoorbeeld de reizen die ik nog zou willen maken, maar ik zie dan (nog) niet voor me met wie ik dat zou gaan doen. En natuurlijk droom ik over mooie huizen en spullen (en pin hierover op Pinterest). Maar echt kijken naar hoe ik ben over 10 jaar? Dat vind ik echt heel moeilijk. Ik ben nu 20 jaar, midden in mijn studie, waar ik ontzettend veel leer en mezelf (leer) ontwikkel(en) tot een professional en persoon die ik zou willen zijn. Ik vind het lastig, maar hieronder vind je toch een fantasieverhaal over mijn leven over 10 jaar.

Beroep/werk
Natuurlijk ben ik nu aan het studeren om pedagoog te worden. Werken met kinderen is iets wat ik heel leuk vind. Ze zien ontwikkelen en ze eventueel te helpen met de problemen waarmee ze kampen vind ik buitengewoon interessant. Een kind is nog puur en heeft nog niet ergens een negatief oordeel over (denk maar aan racisme of discriminatie). ‘Een kind is een onbeschreven blad, dat door waarneming wordt volgeschreven met ideeën’, dit zei Engelse filosoof en empirist John Locke ooit. En daar ben ik het volledig mee eens. Dat is het leuke aan het beroep waarvoor ik aan het leren ben. Natuurlijk hoop ik (en denk ik) dat ik dit beroep over 10 jaar aan het uitoefenen ben. Het maakt met niet zozeer uit waar en op wat voor manier. Misschien heb ik later wel een eigen praktijkje! Ook kan ik nog doorstuderen voor orthopedagoog (universitair niveau).

Eerst maar eens mijn diploma zien te halen..

Ook zou fulltime bloggen me wel aanstaan..

large

Persoonlijk leven
Over tien jaar is het het jaar 2024 en ben ik 30 jaar. Tegen die tijd ben ik allang uit huis (neem ik aan). Mijn ouders hebben altijd gezegd dat ik op mijn 25ste levensjaar toch echt wel uit huis moet gaan. Dat is voor mij over vijf jaar. Ik moet nog iets meer dan 2,5 jaar van mijn studie (ben net begonnen aan leerjaar 2, en de studie heeft 4 jaren). Ik hoop tegen die tijd dat ik mijn diploma heb, een baan heb en mijn eigen stekkie heb. Natuurlijk zou een partner ook wel leuk zijn. Ook een kat nemen zie ik wel zitten (misschien ook ter vervanging voor een partner als die zich niet opdoet?).

Reizen
Ik wil graag veel reizen in mijn leven. Ik wil nog naar zoveel plekken! Ierland, Griekenland, Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Caribische eilanden en naar Scandinavië staan onder andere op mijn lijstje. Ik hoop dat ik hiervoor tijd (en geld) in mijn leven vind om dit te kunnen (en mogen) doen. Je kon het al lezen in mijn bucketlist-artikel.

3

Huis
Een leuk appartementje of rijtjeshuis zie ik wel zitten (een villa natuurlijk ook, maar je moet realistisch blijven..). Het salaris van een HBO pedagoog is niet echt denderend, het zit tussen de €2000 en €2374 in de maand. Als ik doorgestudeerd zou zijn tot orthopedagoog, dan zou het wat meer zijn, namelijk tussen de €2535 en €5678 in de maand (maar dat is natuurlijk universitair niveau). Nee hoor, een leuk knus huisje of appartementje is ook al goed genoeg. Gewoon de middenmoot. Hieronder een klein inzicht wat ik mooi vind qua interieur.

Interieur inspiratie

Ik durf nog niet ver vooruit te kijken. Ik weet niet eens zeker of mijn opleiding wel gaat lukken. De tentamenweek lijkt zelfs nog ver weg. Het is allemaal gewoon zo onwerkelijk nog, ik zie mezelf nog niet alleen wonen met een eigen huisje etc. Het lijkt allemaal nog zo lang te duren. Al is het er sneller dan je denkt.. De tijd vliegt echt voorbij. We zijn bijna alweer in 2015…

Naam lettertype 30

Bron foto’s 1, 2, 34

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s