Dag #25 Mijn verzamelingen

Verzamelingen, iedereen heeft er wel minstens één denk ik. Vandaag vertel ik je meer over mijn verzamelingen van vroeger en nu, lees dus gauw verder!

Vroegere verzamelingen
Vroeger spaarde ik meer dan dat ik tegenwoordig nog doe. Mijn verzamelingen van vroeger:

Beren beeldjes
Mijn favoriete dieren zijn sowieso beren. Ik spaar vanaf jongs af aan al beeldjes van deze dieren. Tegenwoordig ben ik niet meer zo hard op zoek naar de beeldjes als dat ik vroeger deed. Vroeger had ik ze nog allemaal op een plankje staan, maar ik werd het afstoffen zo beu. Ik heb ze nog wel, en als ik een mooi exemplaar tegenkom (bijvoorbeeld van hout), dan neem ik hem wel mee.

Bierdopjes
Mijn vader is een groot bierliefhebber, en neemt dan steeds ook weer nieuwe soorten bier  mee. Vroeger spaarde ik de dopjes hiervan, ook als we in het buitenland waren, wilde ik graag de dopjes hebben, omdat die bieren speciaal waren en niet in Nederland te koop. Ik vroeg mijn vader dan zijn flesjes heel voorzichtig open te maken, zodat er geen ‘knik’ in het dopje kwam. Tegenwoordig niet zo mijn ding meer. Ik heb ze nog wel bewaard en ooit wil ik er nog iets moois van gaan maken.

Pokémonkaarten
Toen ik nog op de basisschool zat was dit echt heel hip. Ik kreeg vaak van papa of mama een pakje kaarten (duur!!) voor mijn verjaardag of spaarde zelf. Ook heb ik ooit nog eens op een rommelmarkt (of marktplaats, ik weet het niet meer) kaarten gekocht met een map erbij. Ook deze heb ik nog bewaard en ben niet van plan ze weg te doen, wie weet brengen ze laten nog heel wat op! Ook is het een groot deel van mijn jeugd geweest. Beste tekenserie ooit! Hoewel het op de basisschool vaak jongens waren die dit leuk vonden, kon me dat niets schelen. Ik heb vooral kaarten van de eerste generatie Pokémons.

Diddl blaadjes
De meiden van mijn leeftijd kennen dit zonder twijfel. Dé meidenhype bij ons op de  basisschool. Ik wilde er eerst niet aan meedoen, maar toen uiteindelijk iedereen dit deed, wilde ik dat (uiteraard) ook, zo beïnvloedbaar was ik. Ik heb zelf nooit blokjes met blaadjes gekocht, maar kreeg ze altijd van vriendinnen. Later kreeg ik van mijn ouders een mooie Diddle map om ze in te bewaren (precies dezelfde als op bovenstaande foto!). Ook kreeg ik nog een Diddl prullenbak, die ik op de dag van vandaag nog steeds gebruik (bij gebrek aan beter en luiheid om een nieuwe te kopen, haha)! Ik heb alles nog bewaard.

Verzamelingen van nu
Ik verzamel nog maar weinig tegenwoordig, eigenlijk maar één ding. Eigenlijk is het niet echt een verzameling. Ik spaar bioscoopkaartjes. De oudste kaartjes die ik nog heb, komen uit 2006. Ze hangen allemaal mooi op een rijtje aan mijn muur. Ik vind het leuk om te zien hoe vaak ik naar de film ga in een jaar en ze te bewaren. Het zijn ook een soort herinneringen.

Naam lettertype 30

Advertenties

Een gedachte over “Dag #25 Mijn verzamelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s