Dag #27 De naam van mijn blog

Ik legde het laatst al kort uit in het artikel van dag 21. Vandaag ga ik er iets uitgebreider op in. Lees gauw verder als je meer te weten wilt komen over waarom mijn blog heet zoals het heet.

wpid-once_upon_atime_promo_image.jpg

In de tijd dat ik mijn blog begon, keek ik veel naar de serie Once Upon a Time. Hieronder de samenvatting van seizoen 1:

Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, de jongen die zij tien jaar terug opgaf voor adoptie. Ze brengt Henry veilig terug naar Storybrooke, een klein stadje in de Amerikaanse staat Maine. Daarna is ze van plan om weer terug te keren naar huis en door te gaan met haar eenzame leventje.

Vertrekken uit Storybrooke lijkt echter niet zo gemakkelijk te zijn. Als Emma Henry’s adoptiemoeder Regina Mills ontmoet, twijfelt ze eraan of Henry wel een fijn thuis heeft. Daarnaast lijkt het erop dat Henry’s fantasie op tilt is geslagen. Hij heeft van zijn lerares Mary Margaret Blanchard een sprookjesboek gekregen en hij is ervan overtuigd dat alle verhalen in het boek echt gebeurd zijn. In het boek staat onder meer het verhaal van de Evil Queen, die een vloek uitspreekt over the Enchanted Forest. De vloek brengt alle inwoners van het sprookjesland naar een land zonder magie, waar alleen de Evil Queen een gelukkig leven kan leiden. Volgens Henry is Regina eigenlijk deze kwaadaardige koningin.

Gelukkig is er nog hoop voor de sprookjesfiguren. De tovenaar Rumplestiltskin voorspelde namelijk dat de dochter van Snow White en Prince Charming op haar 28ste verjaardag de vloek zal verbreken. Om dit te kunnen doen, moeten Snow White en het nog ongeboren prinsesje via een magische kast aan de vloek ontsnappen. Snow White bevalt echter te vroeg en de Evil Queen heeft de vloek al geactiveerd. Het kindje, dat de naam Emma krijgt, moet alleen haar reis maken naar the Land without Magic, in de hoop dat zij terugkeert zodra zij 28 is.

Henry is ervan overtuigd dat zijn biologische moeder de dochter van Snow White en Prince Charming is en dat zij dus de enige is die de inwoners van Storybrooke kan redden. Emma gelooft hier niets van. Toch kan ze niet ontkennen dat Storybrooke een vreemde plek is en haar nieuwsgierigheid dwingt haar dan ook te blijven. Henry zet alles op alles om Emma te laten geloven in haar lot, terwijl Emma probeert uit te vinden hoe ze past in Henry’s leven. Een ruzie tussen Emma en Regina blijft dan ook niet uit. Ondertussen worden via flashbacks de sprookjeslevens van de inwoners van Storybrooke getoond en wijzen steeds meer gebeurtenissen erop dat Emma daadwerkelijk de enige is die de vloek kan verbreken (Wikipedia).

De naam van mijn blog komt uit seizoen 3, aflevering 1, die ‘The Heart of The Truest Believer’ heet. Eigenlijk weet ik niet meer zo goed wat het inhoud. Ik ben nu bij seizoen 4, maar er gebeurd nogal wat in één aflevering. Spoiler alert. Als je niet wilt weten wat deze inhouden, klik dan weg. Heb je de serie gezien, dan ben je veilig..

Wat ik wel nog weet, is dat Henry het hart van de ware gelovige heeft en dat Peter Pan deze wilde afpakken (zeg maar uit Henry rukken) en dus Henry dood wilde hebben. Volgens mij was het zo dat Peter Pan deze wilde hebben om zichzelf onsterfelijk en krachtiger te maken (en zichzelf magie te geven). Ik weet het niet helemaal zeker meer, maar het was belangrijk in ieder geval, haha. Als je de serie volgt, dan snap je best wel wat ik bedoel. Dat er zoveel in één aflevering gebeurt dat het bijna niet bij te houden valt. Ik ben ook allang de tel kwijt hoe vaak er nu een vloek is geweest in Storybrooke..

Ik vond The Truest Believer mooi klinken, dus koos ik dat als naam voor mijn blog. Dat wil dus niet zeggen dat ik mezelf zo noem :’), haha.

Naam lettertype 30

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s