Doelen voor 2015

Afgelopen week blikte ik terug op mijn doelen van 2014. Dit jaar wil ik voor mezelf weer een aantal doelen stellen, om mezelf te motiveren. Vandaag vertel ik je wat deze doelen zijn en hoe ik ze wil gaan bereiken.

Meer bewegen
Vorig jaar was dit ook al een doel van mij. En het is beter gegaan dan ik had gedacht. Toch zet ik hem dit jaar er weer bij, omdat ik niet écht aan sport doe. In de lente/zomer loop ik vaak hard, maar vind dat niet zo leuk wanneer het vroeger donker wordt in de herfst/winter. Daarom wil ik er nog iets bij doen. Natuurlijk fiets ik bijna elke dag naar het station, maar dat is maar 20-25 minuten in totaal op de hele dag. Ik zou eerst met mijn moeder op Zumba-les gaan, maar ze haakte helaas af (en ik wil het liefst niet alleen, in ieder geval niet de eerste keren, totdat ik wat mensen ken). Van de week had een vriendin erover dat ze weer wilde gaan zumba’en, omdat haar enkelblessure bijna over is. Ik vroeg of ze het leuk zou vinden als ik ook mee zou gaan. En dat vond ze! Dus binnenkort grote kans dat dat gaat gebeuren.

Gezonder proberen te eten
Dit is echt een cliché-doel/voornemen, maar ik moet het echt. Ik eet braaf elke dag ontbijt, lunch en avondeten, maar tussendoor wilt er nog wel eens een zakje chips tussen glijden. Die lekkere trek, daar moet ik tegen zien te gaan vechten. Ook wil ik proberen meer fruit te eten (als het even kan elke dag, met misschien uitzondering van het weekend). Ik wil gaan proberen zo min mogelijk te snoepen en snacken door de week. Ook frisdrank moet ik gaan minderen.

SAM_3051

Nieuwe dingen uitproberen
Bijvoorbeeld dingen leren (haken, breien?) of gewoon dingen durven, zoals met lipstick naar school (ik vind dat vaak nog spannend..)..Ik ga het gewoon proberen!

Een dvd-speler aanschaffen
Oké een heel stom doel, maar ik wil er zo graag een. Voor €30,- heb je al een prima dvd-speler, maar ik vergeet er steeds naar te zoeken/kijken. Dit jaar wil ik dus een dvd-speler. Ik heb wel een tv met usb, maar zou zo graag eens een dvd willen kijken op mijn tv in plaats van op mijn laptop. Makkelijk te behalen doel denk ik zo.

Een professionele(re) camera aanschaffen
Ik weet niet of dit gaat lukken, aangezien systeemcamera’s of dslr-camera’s erg prijzig zijn. Ik heb al wat rond zitten snuffelen op internet, maar ik ben best wel kieskeurig. Als ik zo veel geld uit wil gaan geven, wil ik wel zeker weten dat het iets goeds is. Ik heb gewoon bepaalde eisen. Ik schreef een aantal dagen geleden al dit artikel over de zoektocht. Een lastige taak, vooral omdat er zoveel keus is. De Sony Alpha 5100 (afbeelding) is op het moment voor mij een grote kansmaker. Wel prijzig, in een kit met een lens van 16-50mm zo’n €549 euro (als het al niet duurder is bij andere zaken). Behoorlijk wat geld, en zeker een investering. Ik ben maar een student zonder een bijbaantje (mede mijn eigen schuld, haha), dus elke maand wat opzij zetten is een must. Het is geen ramp wil dit niet lukken, want het is maar een droom (en we schuiven het dan maar gewoon door naar 2016).

Minder geld per maand uitgeven aan dingen die ik niet écht nodig heb
Ik merk dat ik veel geld kwijt ben aan eten of spullen die ik niet echt nodig heb (make-up). Ik wil dit graag minderen, zodat ik aan het eind van de maand meer geld overhoud en dit op mijn spaarrekening kan zetten (voor bijvoorbeeld die camera). Ik vind zelf dat ik goed met geld om kan gaan en zet sowieso elke maand geld apart (sowieso elke maand €12,- en daarnaast alles wat ik die maand overhoudt ook), maar ik denk als ik nóg meer ga letten op wat ik koop (en of ik het echt nodig heb), dat ik dan meer apart zou kunnen zetten aan het eind van de maand.

75 films kijken dit jaar
Daar is hij weer! Afgelopen jaar keek ik 73 films, waar ik mezelf het doel van 80 had gegeven. Ik zet hem dit jaar op 75. Kijken of het gaat lukken. De teller staat op het moment al op 3.

Overgaan naar leerjaar 3 van mijn studie
Mijn belangrijkste doel van 2015! Tot nu toe gaat mijn studie me best goed af. Ik haal goede punten, heb dingen op tijd af en heb nog maar één herkansing gehad in anderhalf jaar tijd. Niet slecht, dus ik wil graag leerjaar 3 ook gaan halen. Gewoon doen zoals ik anders ook doe (alles netjes maken en doen wat er van me verwacht wordt).

Beter plannen
Ik ben echt een typisch geval van de studieontwijkende student.  Ik ben ontzettend goed in dingen uitstellen, waardoor ik een week voordat ik alles af moet hebben ga lopen stressen. Ik heb het tot nu toe altijd gered met verslagen inleveren en het maken van de toetsen gingen me goed af ondanks niet heel veel leren. Ik weet het, slechte inzet. Ik vind bloggen veel leuker dan schoolwerk maken, maar ik moet er toch echt aan gaan geloven. Ondanks geen zin hebben, moet ik van mezelf de opdrachten beter plannen en ruim van te voren af hebben. Niet nog op de dag zelf of de avond ervoor even gauw maken.. Hoe ik dit ga doen? Lijstjes maken en mezelf een ultimatum stellen wanneer het af moet.

Een Memory Jar bijhouden
Dit stond ook vorig jaar bij mijn doelen, en het is gelukt! Ik vond het zo leuk om te doen, dat hij er dit jaar weer bij zit.

Dit zijn mijn doelen voor het komende jaar! Ik vraag me af in hoeverre ik alles ga halen. Ik hoop dat ik sowieso over mag naar leerjaar 3 en dat ik beter ga letten op mijn geld (al gaat het nu ook al supergoed, maar het kan nóg beter). Natuurlijk hoop ik die camera te kunnen kopen, maar het is niet zo heel realistisch, dus: op hoop van zegen.

Marieke30

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s