Studeren in het buitenland? #3

Vorige week vertelde ik je dat studeren in Groot- Brittannië er niet in zit voor mij. Dit kwam door de belachelijk hoge prijzen en qua connecties die mijn school daar heeft (geen). Mijn tweede keuze is Gent. Op maandag 26 januari had ik een gesprek met de International Offices over deze keuze en om te kijken wat mogelijk zou zijn voor mij. Ik vertel je hoe dat is gegaan!

Voorbereiding gesprek
Ik had dus een gesprekje met die mevrouw van de International Offices over Gent. Ze had van tevoren aan mij gevraagd of ik eens op de site van de Artevelde Hogeschool in Gent wilde kijken of ik iets kon vinden voor mijn opleiding die ik kon gebruiken als minor. Ik had inderdaad dus zitten browsen op de site. Ik kwam zeker wel wat dingetjes tegen, maar had nog niet de details bekeken. Ik kwam erachter dat er zeker wel een paar mogelijkheden waren, die mooi zouden aansluiten bij mijn opleiding Pedagogiek.

Het gesprek
Toen was het moment daar: het gesprek. Samen met die IO-mevrouw keken we eens op de site van de Hogeschool in Gent. Ze vertelde mij dat – wanneer ik iets had gevonden wat aansloot en wat ik leuk zou vinden – zij de school (en de plaats Gent) op beschikbaar voor Pedagogiek zou zetten op de site voor het aanmelden van de buitenlandse stage/studie. Dat is goed nieuws! Dus mocht ik iets vinden, moest ik het haar laten weten en zou ik daar kunnen gaan studeren! Onder één voorwaarde: als ik een Erasmusbeurs wil ontvangen, zou ik daar op kamers moeten. En laat ik daar net nu geen probleem mee hebben (het kan ook niet anders, Gent is te ver weg om heen en weer te reizen)!

Zelf zoeken
Nu zat ik eens te zoeken op de site van de Artevelde Hogeschool en kwam terecht bij de studie Pedagogie van het Jonge Kind. Ik werd al helemaal enthousiast, dat klonk veelbelovend! Ik scrolde verder naar beneden naar schijf 2 (dat is geloof ik leerjaar 2 daar). Kijkend naar de vakken in semester 3 en 4, zonk de hoop een beetje weg..

Wat ik zag is dat bij semester 4 (dat is geloof ik, als ik het goed begrepen had het semester waarin ik mijn minor moet gaan volgen) maar 3 vakken werden gegeven van ieder 7 studiepunten (3×7=21). Ik heb 30 studiepunten nodig om mijn minor goed te doen. Studenten in Gent moeten daarnaast ook nog een stage doen (ik weet niet hoe dat voor mij zit, misschien een vrijstelling?) van 12 studiepunten. Die stage staat echter bij semester 3, ik weet niet hoe dat geldt voor semester 4.

ALS ik een vrijstelling zou kunnen krijgen voor de stage (omdat ik vorig jaar een halfjaar heb stage gelopen, en dit jaar een volledig jaar, dan zou het misschien wel kunnen. Want: 21+12= 33. Dat zou genoeg moeten zijn. Ik heb inmiddels een e-mail weggedaan naar de begeleidende docente van mijn opleiding (die zich hier allemaal mee bezig houdt). Ik wacht rustig af…

Het blijft spannend zo!

Ik hou je op de hoogte!

Marieke30

Advertenties

4 gedachtes over “Studeren in het buitenland? #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s