Bekeken films februari 2015

In de maand februari keek ik in totaal 9  films. Vandaag uitgebreide reviews over deze films (Een beetje vertraagd, maar toch).Bereid je voor op een lang artikel.

Her (2013)
Theodore (Joaquin Phoenix) is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Tot grote verbazing van Theodore ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem.

Deze film spookte al een tijdje door mijn hoofd. Ik wilde hem wel kijken, maar kon mezelf er niet toe zetten. Mijn zus kwam even later met het verhaal dat zij ‘m had gezien en dat ik ‘m móest kijken, omdat hij zo aandoenlijk was. Ik volgde haar raad op en keek de film. En ze had gelijk: wat een lieve, aandoenlijke, maar toch ook een beetje sneue film. Theodore wordt verliefd op zijn computers’ besturingssysteem, maar kan niet fysiek bij haar zijn, wat alles een beetje ingewikkeld maakt voor hem. Het speelt af in een (niet al te verre) toekomst met betere technologie dan wij nu hebben. Ik zie het best dat de wereld/samenleving er zo uitziet als in die film. Zeker een aanrader! Een rustige, leuke en lieve film.

Mijn rating: 7,8

Locke (2013)
Ivan Locke (Tom Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben. Vanavond zal dat leven echter totaal uiteenvallen. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en ziel zal ontrafelen.

Een vriend van mij raadde mij deze film aan. Hij vertelde me dat hij de anderhalf-uur-durende film met geboeidheid had zitten kijken, ook al is er maar één fysieke hoofdrolspeler, die de gehele film in de auto zit en telefoongesprekken voert. Het concept van één hoofdrolspeler deed me een beetje denken aan de film ‘Buried’ van Rodrigo Cortés (met Ryan Reynolds in de hoofdrol). Ondanks dat, is de film toch best spannend. Tijdens zijn rit in de auto begint zijn leven stuk te gaan, alleen maar door een serie aan telefoongesprekken. Ik zou hem denk niet nog eens kijken, maar het was wel een goede film.

Mijn rating: 7,5

Horrible Bosses 2 (2014)
Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf te beginnen zodat ze hun eigen baas kunnen zijn. Een geniepige investeerder heeft echter andere plannen met hun veelbelovende bedrijf, plannen waarbij Nick, Dale en Kurt helaas niet bij horen, en voordat ze nog maar één cent hebben verdiend staan ze alweer op straat. De wanhoop nabij, besluiten de drie bijna-entrepreneurs de investeerders’ zoon te ontvoeren en hem te gijzelen totdat ze de macht over hun eigen bedrijf weer terug hebben.

De eerste Horrible Bosses is zeker favoriet bij mij. De humor en acteurs zijn helemaal binnen mijn straatje. Toen ik hoorde dat er een tweede deel uit zou komen, kon ik niet wachten. Wel was ik iets terughoudender, aangezien er van sequels altijd wordt gezegd dat ze slechter zijn dan het eerste deel. Dat vond ik eerlijk gezegd ook met deze film. Hij was zeker niet slecht (echt nog steeds een goede en leuke film), maar film 1 blijft mijn favoriet. De humor is wel echt heel droog weer. Kleine grapjes, af en toe een stilte. Ik hou ervan. Zeker een aanrader als je de eerste film ook leuk vond.

Mijn rating: 7,0

Big Hero 6 (2014)
Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

Ik wist niet dat hier comicboeken van waren (daar kwam ik net achter toen ik dit typte haha), maar het leek me wel een leuke film. Ik ben gek op animatiefilms en was na het zien van de trailer benieuwd naar wat de film zou brengen. Ik vond het een leuke film, vooral mooi geanimeerd. Het is af en toe wel een beetje cheesy, maar dat blijf je hebben met animatiefilms vind ik. Ze zijn natuurlijk geschikt voor kinderen, maar de humor is zeker ook voor volwassenen. Aanrader!

Mijn rating: 7,5

Two Night Stand (2014)
Na een uiterst betreurenswaardige onenightstand worden Alec en Megan wakker en ontdekken ze dat ze zijn ingesneeuwd door een sneeuwstorm die heel Manhattan in zijn greep heeft. Opgesloten in het kleine appartement worden de twee gedwongen elkaar beter te leren kennen dan ze aanvankelijk verwacht hadden.

Een vriendin van me vertelde dat zij deze had gekeken en dat ze ‘m superleuk vond. Ik werd nieuwsgierig en keek ‘m ook. Ik werd verrast. Wat een leuke film! Ik had er in de eerste instantie niet zoveel van verwacht (alwéér een cheesy romantische komedie), maar ik vond hem verrassend grappig. Zeker een aanrader voor een meidenavondje of een avondje alleen op de bank met een dekentje en een grote bak popcorn!

Mijn rating: 7,3

Mr. Turner (2014)
Het verhaal van de laatste jaren van de Britse kunstenaar J.M.W. Turner, die leefde van 1775 tot en met 1851. Hoewel het een gerenommeerd kunstenaar was werd hij verbannen als lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij woonde samen met zijn vader, die zowel zijn assistent als huishouder was, en maakte deel uit van de aristocratie, bezocht bordelen en haalde inspiratie uit zijn vele reizen. Zijn roem zorgde er echter niet voor dat hij bespaard bleef van publieke spot en sarcasme.

Ik val gelijk met de deur in huis: wat een aparte film. Mr. Turner was (als we de film moeten geloven) een vreselijke brompot (er wordt erg veel in gebromd en ‘ge-hmmt’.). Deze film zag ik in het filmhuis.  Mensen moesten vaak lachen wanneer hij weer eens bromde. Goed gecast (Timothy Spall speelt de hoofdrol)! Er zit geen één knap iemand in de film, haha, wat het wel wat bijzonder maakt. Aparte film, maar wel een aanrader om te kijken (hij duurt overigens wel erg lang, namelijk 150 minuten, wat ik wel een lange zit vond).

Mijn rating: 7,3

Hunger Games: Mocking Jay Part 1 (2014)
Tegen alle verwachtingen in heeft Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ondanks dat ze de bloederige arena levend heeft verlaten, is ze nog steeds niet veilig. Haar geliefde Peeta Mellark (Josh Hutcherson) is gevangen genomen door Het Capitool dat uit is op wraak en president Snow maakt duidelijk dat niemand veilig is. Katniss groeit uit tot het gezicht van de revolutie, een opstand van de districten die zich verzet tegen de regering die hen regeert en verhongert. Bij de massa wordt ze bekend als hun ‘spotgaai’.

Ik keek onwijs uit naar deze film, zoals de meeste mensen in mijn omgeving. Helaas werd ik wel een beetje teleurgesteld. Ik had er meer van verwacht. Er zat naar mijn gevoel weinig verhaal in voor die 2 uur die je kijkt. Er wordt alleen maar gevochten en verzet tegen de regering, niet zo heel boeiend vond ik. Jammer, ik had er zoveel meer van verwacht (waarschijnlijk omdat ik het boek niet gelezen heb). Ik hoop dat het tweede deel van deze film beter is.

Mijn rating: 6,7

Marieke30

Advertenties

Een gedachte over “Bekeken films februari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s