Terugblik vision board 2015

Visionboard 2015

In begin januari 2015 maakte ik voor mezelf een vision board met wat ik wilde bereiken voor dat jaar. Ik had ergens gelezen dat het psychologisch gezien invloed op je kan hebben. Ik waagde me eraan. Vandaag laat ik je mijn vision board van 2015 zien. Ik blik terug!

Visionboard 2015(genummerd)
1. Liefde
Natuurlijk weet je nooit wanneer je liefde vind, maar ik was wel klaar met single zijn. Ik maakte begin dit jaar een account op datingsite OKCupid aan, wat resulteerde in een relatie. We zijn nu (officieel) 10 maanden samen. Check!

2. Gezonder eten
Dit is niet gelukt helaas. Ik ben niet aangekomen, maar ik ben en blijf een ontzettende snoepkont. Alles wat zoet, zout of vet is schuif ik met gemak naar binnen. Friet? Taart? Een lekker snoepje? Kom maar door… Misschien iets om op mijn vision board van dit jaar te zetten?

3+12. Zelfverzekerder worden
Ik ben zeker weten wel minder onzeker over mezelf. Ik kan dus wel stellen dat ik zelfverzekerder geworden ben dit jaar. Maar of ik er al ben? Ik denk het niet. In sommige situaties voel ik me vaak nog ongemakkelijk en blijf ik liever op de achtergrond. Werk aan de winkel dus.

4+5. Sony Alpha 5100 en een dvd-speler kopen
De camera is gelukt! Diezelfde maand zelfs nog. Eind januari kwam de Mediamarkt met de ‘BTW? weg ermee!’-actie, wat dus 21% scheelde op de prijs. Ik sloot met mijn ouders een dealtje, zij zouden het bedrag voorschieten, waar ik het daarna (zonder rente) hen terug zou betalen. Inmiddels is dat ook gelukt. Die actie heeft me zo’n €150 gescheeld.

De dvd-speler wilde ik omdat ik graag dvd’s wilde kijken op mijn kleine tv’tje (en niet altijd op m’n laptop), ik had een mooie gezien, maar heb eigenlijk nooit de moeite genomen ‘m aan te schaffen (terwijl hij niet eens zo duur is).

6. Naar leerjaar 3 van mijn opleiding Pedagogiek gaan
Dit is gelukt! Ik weet niet wat ik hier nog meer over wil zeggen eigenlijk, haha.

7. Meer durven
Ik ben echt een bange schijterd, al moet ik zeggen dat het de afgelopen jaren al wel véél minder is geworden, maar dat heeft voornamelijk met zelfverzekerdheid te maken, denk ik. Bang, daar bedoel ik vooral mee: vreemde situaties en het vermijden van nieuwe dingen proberen.
Bellen? Niet zo mijn ding, ik probeer(de) het te vermijden, maar tegenwoordig heb ik daar meer (sorry voor de woordkeuze) schijt aan gekregen.
Vreemd voedsel? Eerder zou ik zeggen: ‘ik probeer het wel niet, weet toch al dat ik het niet lust’. Nu niet meer. Hoe kan ik weten dat ik het niet lust als ik het niet geprobeerd heb?
Zo stak ik ook afgelopen nieuwjaar voor het eerst vuurwerk af (o.a. een pot), weer iets nieuws geprobeerd!

8. Creatiever zijn
Dit is wel gelukt, denk ik. Ik ben me meer gaan bezighouden met fotografie en ben me meer gaan verdiepen in het schrijven (/bloggen). En toch zijn er nog een hoop DIY-dingetjes die ik wil uitproberen!

9. Meer mezelf durven zijn
Dit is ook zeker wel een succesvol puntje dit jaar. Ik ben op school met andere mensen op gaan trekken, waar ik meer op m’n gemak mee ben en heg het idee dat ik daar meer mezelf kan zijn. Ze snappen mijn humor beter en kijken niet raar op als ik een beetje gek doe, haha. Ook bij mijn vriend voel ik me 100% op mijn gemak. Ik kan hem alles vertellen en volledig mezelf zijn.
Ik durf nu ook meer te zeggen wat IK wil, in plaats van anderen steeds tevreden te willen stellen en hun ding te doen.

10. Rijker zijn.
Mwah, deels gelukt denk ik. Veel geld heb ik niet, maar ik heb dit jaar wel een bijbaantje gevonden bij een tennisvereniging achter de bar/in de keuken. Enige nadeel: het seizoen loopt van ongeveer maart/april tot eind oktober. Dus 4/5 maanden van het jaar heb ik geen werk. Nu poets ik sinds kort één keer in de twee weken bij de opa/oma van mijn vriend, als kleine bijverdienste.

11. Meer schrijven/beter worden in schrijven/meer bloggen
Deels gelukt. Tijdens het vak Engels krijgen we free-writing opdrachten en leren we hoe we het beste teksten kunnen opbouwen en wat belangrijk is. Dit heeft me wel veel bijgebracht, wat ik ook zeker kan toepassen bij het bloggen.  Ook heeft het me laten inzien hoe leuk ik schrijven eigenlijk vind (ook in het Engels!) en dat ik er beter in wil worden. Er zit zeker wel verbetering in vind ik. Betreft het meer bloggen: ik denk dat dit een beetje mislukt is.  Ik moet nog even de juiste balans vinden tussen school, vriendje, bijbaantje en bloggen.

13. Dromen
Er zijn een hoop dingen die ik nog wil doen ik mijn leven. Ik vond het mooi deze erop te zetten, omdat ik vind dat je best mag dromen en er zoveel mogelijk aan moet doen om ze waar te maken. Dromen mag altijd toch?

14. Sporten
Deels gelukt, waar ik eerst aan hardlopen deed, doe ik dat nu nooit tot zelden meer. Daarentegen ben ik wel samen met een vriendin op zumba gegaan. Een keer per week was de bedoeling, maar ik heb ook al een hoop keren overgeslagen, oeps.

15+16. Van de kleine dingen genieten
Deze heb ik deze wel waargemaakt dit jaar. Ik kan onwijs genieten van bijvoorbeeld bloemen, mooie luchten, mooi weer, uitzicht, momenten. Het komt vaak genoeg voor dat ik, als ik aan het fietsen ben, even stop om te kijken naar een mooie lucht of de bomen die van kleur veranderen in de herfst.

DSC02211

17. Een mooie zonvakantie
Dit is gelukt! Van de zomer zijn mijn vriend en ik 3 weken gaan kamperen in Frankrijk. Cannes, Cap d’Agde, Vielle-Saint-Girons en als afsluiter 2 dagen Parijs. 5 á 6 keer de tent opzetten met 30+°C was niet zo’n pretje en de auto was een sauna, maar we hebben wel ontzettend leuke en mooie dingen gedaan en gezien. De vrijheid was zo fijn!

18. Meer films kijken
Niet gelukt, haha. Ik heb dit jaar niet zo goed bijgehouden welke films ik heb gekeken eerlijk gezegd. Het ging redelijk goed tot en met juni, daarna is het een beetje verwaterd. Ik wil het wel weer op gaan pakken dit jaar. Ik ga geen doel qua aantal meer voor mezelf stellen, omdat dat gewoon te moeilijk is. Maar ik ben wel van plan om weer korte reviews te gaan schrijven en simpelweg te gaan noteren welke ik die maand heb gezien.

DSC04055

19. Naar Londen gaan in 2015
Gelukt! Ik wist eerst niet zeker of ik met mijn ouders mee op vakantie zou gaan in de zomer dit jaar (aangezien ik al 3 weken ben gaan kamperen), maar ik heb het toch gedaan. De laatste week van mijn ouders’ vakantie ben ik nog daarheen (in Ware) gegaan met de trein en boot, helemaal alleen. Ze zaten een uur vanaf Londen, de hele week hebben we daar nog rondgelopen. Wat een heerlijke stad is het toch!

20. Loslaten
Work in progress. Ik ben normaal gesproken van het plannen. Als we iets gaan doen, moet ik het in m’n hoofd hebben. Spontane dingen komen niet zoveel voor in mijn leven, dat is iets waar ik aan moet wennen. Ik probeer nu ook zoveel mogelijk dingen los te laten en ‘het maar gewoon te zien’.

Dit waren mijn 20 ‘doelen’/ visies van 2015! De meeste persoonlijke dingen zijn natuurlijk nog niet af, je bent nooit uitontwikkeld. Maar ik ga met kleine stapjes vooruit, dat vind ik leuk om te zien.

Heb jij ook doelen/visies/een vision board voor komend jaar?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s