Mijn avonturen in Gent

DSC08450
Hallo daar! Het is alweer even geleden dat ik iets plaatste op mijn blog. Ik krijg het maar niet voor elkaar om echt vast en regelmatig iets te schrijven en te plannen. Ik mis het schrijven op mijn blog wel echt als ik even weg ben geweest en het druk heb gehad. De afgelopen weken zijn drukker geweest, nu ik hier in Gent “op kot”  zit. Vandaag vertel ik je wat ik de afgelopen weken zoal heb gedaan!

School
Erasmusstudent zijn heeft een hoop voordelen, maar daarnaast moet er natuurlijk ook naar school worden gegaan. Hoewel ik vind dat ik een heel relaxed rooster heb (weinig vakken op een dag), en zeker niet mag klagen, vind ik de tijden af en toe wel een beetje raar (komt omdat ik vakken zoals Nederlands niet volg). Op donderdag bijvoorbeeld moet ik pas om 13:45 op school te zijn. Één lesuur duurt 3 uur. Best wel lang vind ik.  De vakken daarentegen vind ik ontzettend interessant. We moeten veel in groepjes doen, wat ik leuk vind, want zo leer je steeds meer mensen echt kennen.

DSC08439

Dagje Brussel
Ik volg een course met de naam ‘ Culture in Context’ , waar de docenten interessante en leuke dingen vertellen/laten zien over België. Daarnaast moeten wij – de studenten van allerlei verschillende nationaliteiten – ook elke week een presentatie doen over ons eigen land over verschillende onderwerpen. Daarnaast stonden ook 2 bezoekjes in een stad in België in de planning! Waaronder Brussel! Ik was – zover ik me kan herinneren- nog nooit in Brussel geweest. Manneken Pis, het Atomium,  prachtige tuinen en natuurlijk wafels!

DSC08528.JPG

Vriendinnenweekend
Ik en nog 3 meiden kennen elkaar al ruim 10 jaar. Nu hadden we verzonnen om elk jaar (dit jaar was de tweede keer..) een weekendje weg in te plannen. Twee meiden regelen dan alles, waar de andere twee niets weten en alleen maar kunnen raden wat het zou kunnen zijn. Vorig jaar moest ik afwachten wat we gingen doen. Het werd Leiden! Dit jaar waren ik en dus nog de andere vriendin die vorig jaar ook niet mee georganiseerd had aan de beurt om iets te regelen! Ik zit natuurlijk op kot hier, wat me de perfecte locatie leek om het dit jaar te houden. Gratis verblijf! We hebben veel leuke dingen gedaan, hoewel het weer niet altijd mee zat helaas! Een toerist in je eigen stad.

DSC08598.JPG

Dagje Brugge
Met de course waar ik zojuist al over sprak gingen we ook een dagje naar Brugge! Ik kende de stad helemaal niet (alleen bij naam) en wist dus niet wat te verwachten. Eenmaal daar aangekomen was ik verbaasd hoe mooi het daar is! Het doet heel Middeleeuws aan met al die oude gebouwen, hobbelweggetjes en grachten. We kregen een rondleiding van 3 uur(!) van onze docenten. Daarna kregen een papier met vragen die we moesten beantwoorden, een soort zoektocht! Degene met de meest goede antwoorden kon een prijs winnen (weet alleen niet wat die prijs is tot nu toe). Erg leuk om te doen, maar ook heel vermoeiend. Ik denk dat ik nog nooit zulke zere voeten (zeker ook door de slechte wegen) heb gehad. Maar leuk was het wel! Ik heb ook nog een typisch Brugs biertje gedronken… burp!

Tot zover mijn ‘avondturen’!

Marieke30

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s