Mijn binge-watch series van dit moment

Iedereen  kent het denk ik wel: binge-watching. Je komt een serie tegen die je helemaal geweldig vind en je kunt niet stoppen met kijken. Je kijkt alleen die serie nog totdat je hem af hebt. Vandaag vertel ik aan welke series ik de afgelopen tijd verknocht was/ben.

community_leadCommunity (2009-2015)
Ik kende deze serie alleen van losse episodes op Comedy Central, maar snapte het niet zo. Dat veranderde totdat ik de serie vanaf het begin keek. De serie is een komedie en bestaat uit 6 seizoenen en speelt zich af op Greendale Community College. Het gaat over Jeff, een geschorste advocaat die wordt gedwongen zich in te schrijven op een community college. Daar start hij een studiegroep voor Spaans. Ontzettend grappige serie! Je raakt gehecht aan elk personage. Ik was een beetje verdrietig toen de serie was afgelopen.

adventure-time-san-diego-comic-con-2015Adventure time with Finn and Jake
Het is dan wel een cartoon, maar ontzettend leuk. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd. In het begin vond ik het ook een beetje raar, want het wordt uitgezonden als kinderprogramma op Cartoon Network. Maar als je er eenmaal in zit, kan je niet meer stoppen met kijken naar de gekke avonturen van Jake (een gele hond die streching powers heeft) en Finn (de jongen, van ongeveer 13 jaar aan het begin van de serie). Seizoen 7 is net klaar. Seizoen 8 komt eraan (productie is begonnen eind 2015). Dit is wat IMDB zegt over het plot van de serie:

“A human boy named Finn and adoptive brother and best friend Jake the Dog, protect the citizens of the Land of Ooo from foes of various shapes and sizes.”

635921954745764163-1007217405_tvtheoffice06The Office (US) (2005-2013)
Niet te verwarren met de UK versie, die maar 3 seizoenen heeft (die ik nog moet kijken).

Deze serie ben ik op het moment aan het kijken. The Office bevat 9 seizoenen en is een komedie. Ook van deze serie heb ik losse afleveringen gezien op Comedy Central, maar net zoals Community had ik het gevoel dat ik iets miste. Als je de serie van het begin kijkt, snap je alles veel beter. Je leert de personages kennen en inside jokes zijn grappiger. Als je die informatie mist, snap je een hoop dingen niet en zijn sommige acties en grapjes erg vreemd. The Office speelt zich af – zoals de naam al zegt – in een kantoor. In Scranton, Pennsylvania staat een branch van het papierbedrijf Dunder Mifflin, gemanaged door Michael Scott. Het personeel van de Scranton branch is een apart zooitje bij elkaar, wat hilarische taferelen oplevert. Vooral de relatie tussen Jim Halpert en Dwight Schrute vind ik hilarisch. Het unieke van deze serie is dat ze net doen alsof het dagelijks leven van het personeel wordt vastgelegd als documentaire. Hier de beschrijving van IMDB:

“A mockumentary on a group of typical office workers, where the workday consists of ego clashes, inappropriate behavior, and tedium. Based on the hit BBC series.”

Als ik klaar ben met de office, zal ik vast en zeker wel weer een nieuwe serie vinden die ik graag zou willen binge-watchen.

Welke series kijk jij in één ruk uit?

Fijne woensdag!
Marieke30

Bronnen afbeeldingen: 1,2,3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s